Last news in Fakti

20 Ноември, 2012 16:51 944 1

WWF и Найденов отново в спор за заменките на гори

  • заменки-
  • гори-
  • wwf-
  • мирослав найденов

Министърът на земеделието Мирослав Найденов може с една своя заповед да обяви заменените гори за държавна помощ и да изиска от собствениците им да възстановят разликата в цената или да върнат горите на държавата.

Това коментираха за Факти.бг от коалиция "За да остане природа в България" по повод днешните изявления на Мирослав Найденов, че очаква Европейският съд в Люксембург да глоби България заради замените на гори, извършени при предишното правителство.

"Това автоматично ще спре наказателната процедура срещу България заради замените на гори, но не се прави вече три години", добавят още от WWF.

По-рано днес министърът на земеделието Мирослав Найденов съобщи, че вероятно още до края на годината Европейската комисия ще вземе решение България да бъде осъдена за нерегламентирана държавна помощ заради заменките на гори, направени от правителството на Тройната коалиция.

Найденов уточни, че ако това се случи, държавата ще трябва да плати милиарди левове глоба или те ще бъдат удържани от структурните и земеделски фондове през следващия програмен период.

Единствената възможност тежката санкция да не бъде наложена, е заменените гори да бъдат върнати на държавата или да бъде доплатена разликата до пазарната им стойност. Това обаче едва ли ще се случи, коментира земеделският министър.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бд

    0 0 Отговор
    грешна позиция.Станалото станало.Сега си причупете егото и високомерието и обяснете на ЕС ,че всички заменки са в полза на държавата с цел увеличаване на горските площи и тяхното опазване.