Last news in Fakti

7 Декември, 2020 17:12 2 932 21

Николова: Сътрудничеството в туризма със Саудитска Арабия е сред приоритетите ни

  • саудитска арабия-
  • туризъм

Вицепремиерът се срещна с посланика на Кралство Саудитска Арабия

Сред приоритетите на Министерството на туризма, е да развие и надгради двустранното сътрудничество в областта на туризма със Саудитска Арабия както на институционално, така и на бизнес ниво. Това заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова по време на срещата си с посланика на Кралство Саудитска Арабия Н. Пр. Месфер Абдулрахман Алгхасеб, съобщиха от пресцентъра на Министерството на туризма.

Министър Николова коментира, че Саудитска Арабия е изключително важен и желан партньор за България, тъй като географските дадености и геополитическата среда позволяват да се работи по общи проекти в редица ключови сфери – туризъм, сигурност, енергетика, търговия, продоволствена сигурност, транспорт, образование и наука. Планираме да изградим ползотворно сътрудничество с новосъздаденото през тази година Министерството на туризма на Кралство Саудитска Арабия, допълни още тя.

Вицепремиерът сподели пред посланика, че ще предложи България да бъде домакин на двустранен специализиран туристически бизнес форум с участието на саудитски туристически фирми в най-голямото международно туристическо изложение в България – Ваканция и СПА.

По време на разговора министър Николова увери Н. Пр. Месфер Абдулрахман Алгхасеб, че местата за настаняване, хранене и развлечение у нас спазват всички противоепидемични мерки, наложени и контролирани от Министерството на туризма и местните здравни власти.

Посланикът поздрави вицепремиера Николова за новия пост и допълни, че отношенията между двете страни вървят към укрепване. Една от причините е посещението на министър-председателя Бойко Борисов в Кралство Саудитска Арабия през 2017 г., уточни той. По думите му нашата страна има изключително голям потенциал за туризъм и Саудитска Арабия иска да почерпи от опита, който имаме в този сектор.

Н. Пр. Месфер Абдулрахман Алгхасеб разясни, че все още туризмът не е много развит в Саудитска Арабия, но искаме да стане основна част от икономиката на страната и да допринася повече за БВП. Това е една от основните точки в нашата визия занапред, заключи той.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Верно ли

    19 1 Отговор
    Пфффффффффффф....Ужас, батко!

    Коментиран от #17

  • 2 Радио Ереван

    11 1 Отговор
    Абе гле'йте, да не ви възират руснаците, че тогава лошо се пише.
  • 3 Майка

    22 1 Отговор
    ТИЯ СЕ ГЪБАРКАТ С НАС-≠ ОПИТ ЩЕЛИ ДА ЧЕРПИЛИ ОТ БГ В ОБЛАСТТА НА ТУРИЗМА!!! АРАБИТЕ ОТ ПУСТИНЯТА НАПРАВИХА РАЙ, НИЕ ОТ ПРЕКРАСНАТА ПРИРОДА ПРАВИМ..ПУСТИНЯ...
  • 4 Последния Софиянец

    15 0 Отговор
    Ще внасяме пясък и море от Саудитска Арабия.

    Коментиран от #7, #9

  • 5 Арабин да доиде на почивка у бегето😂😂

    14 1 Отговор
    При положение че съседните му държави са мега богати и предлагат невиждано и нечувано 😂😂😂😂
  • 6 Боби

    16 1 Отговор
    Николова Вие сте до март.
  • 7 Абдала

    17 0 Отговор

    До коментар #4 от "Последния Софиянец":

    И джамии ще внасяме.....БЕЗПЛАТНО.....Цялата ни работа е такава.
  • 8 Тая

    16 1 Отговор
    и туризъм ? Несериозно е !
  • 9 сила

    9 1 Отговор

    До коментар #4 от "Последния Софиянец":

    хамили,хамилиииии......
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Перо

    10 0 Отговор
    Саудитска Арабия “ще почерпи от опита” на мутрите в туризма,ха-ха-ха,ха.. .
  • 12 Шпек Салам Народен

    8 1 Отговор
    Туризъм ,туризъм...секс туризъм. И малко хазарт.
  • 13 Верно е

    6 0 Отговор
    че изнасяме кожуси - голем пазар.
  • 14 Перо

    12 1 Отговор
    Страшна комбинация между мутри и ислямисти! Много неща тук са забранени там! Безмозъчни инициативи.
  • 15 Наблюдател

    5 0 Отговор
    Сещате ли се какъв вой щеше да има още ако руснаците бяха разфасовали журналист в тяхното конслуство в Истанбул?! А от тия тихо и кротко ще внасяме имами щото наркодолари бол пък "дупе и гащи" са с американците дето Навални не им излиза от очите нищо че е жив но за разфасования суадитец ги обхвана амнезия! Нищо неубива Демокрацията така както Двойния стандарт!!
  • 16 Хот

    4 1 Отговор
    Празни приказки! Чакай арабелите да дойдат да пълнят хотелите по нашето Черноморие!
  • 17 Куче вие ад

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Верно ли":

    Хората умрат като мухи ,тази се изтопорила, като" гъска на пазар".
    Да слага престилката и да отива да помага в болниците ,онези дето и плащат заплатата, скоро може и да ги няма сред живите?
  • 18 Аз40

    2 0 Отговор
    Ние нищо не усещаме от тези ви приоритети. Оставка!
  • 19 Картоиграча

    1 0 Отговор
    Знам ги тия "туристи" облечени в чаршави. Идват в мюсулманските села, раздават пари за носене на забрадки от момичетата, строят джамии, пращат млади момчета да учат вероизповедание – уахабизъм в Саудитска Арабия. Но не те са опасни за България а нашите корумпяги разрешаващи всичко срещу пари.
  • 20 Честито!

    2 0 Отговор
    Туристите от Саудитска Арабия ще искат ресторанти без свинско месо. Ще искат наоколо са няма барбекю или бира-скара.Пак заради свинското. Ще искат някакви прегради, за да не им гледат жените. Ще искат само женски персонал. Ще искат специална охрана. Накрая ще купят цял курорт, за са си като у дома.
  • 21 БЪЛГАРЧЕ

    0 0 Отговор
    Да сте виждали до сега арабин с чалма на морския плаж или да кара ски?Те такъв е и капацитета на сите управляващи.