Last news in Fakti

5 Януари, 2021 21:30 2 124 4

2700 фирми са поискали подкрепа с оборотен капитал

  • нап-
  • фирми-
  • оборотен капитал

Отпускането на безвъзмездната финансова помощ става в срок от 7 дни от одобрението на проектното предложение

2700 фирми са поискали подкрепа с оборотен капитал - 1
Снимка: БГНЕС

Близо 2700 търговци са поискали подкрепа чрез оборотен капитал до момента чрез Националната агенция за приходите. По тази схема търговците, засегнати от противоепидемичните мерки, наложени с 4 заповеди на министъра на здравеопазването, могат да получат 20 %, респ. 10 % от оборота си за съответните периоди на 2019 г. или 2020 г. Кандидатстването става по електронен път чрез портала за е-услуги на НАП и системата ИСУН, припомнят от приходната агенция.

Отпускането на безвъзмездната финансова помощ става в срок от 7 дни от одобрението на проектното предложение. Изплащането на сумите може да започне след получаване на одобрение от Европейската комисия, което се очаква в близките седмици.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бг фирма

    16 0 Отговор
    От тея нещастници не искам нищо! искам да се махнат най скоро.
  • 2 дявола

    11 1 Отговор
    Не знам защо гледате само за фирми бизнеси а за хората които работеха там и ги направиха милионери нищо не правите,или измисляте схеми във които не влизат те.ЗАПОМНЕТЕ ОБРЪЩАЙТЕ ВНИМАНИЕ НА ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА ЗАЩОТО ОТ ТЯХ ЗАВИСИ СЪЩЕСТВУВАНЕТО НА ДЪРЖАВАТА
  • 3 коло

    3 1 Отговор
    Тиквата за сега само обещава, така ще е до изборите, след това съд и т.н.
  • 4 гост

    0 0 Отговор
    Хора, мина почти година, за какви помощи иде реч? Толкова фирми и заведения фалираха, бизнеси умряха, у нас голяма част са незаконни и не отговарят на изисквания за помощ. Чужда фирма, с която имах контакт кандидатства в Германия в средата на март и получи помощ от над милион евро до края на март. Тук изчакаха да измрат и последните крепящи се търговци, а в Германия срещу молба всеки засегнат получава по 600евро месечно, отделно припадат от данъчните декларации по 300евро годишно за това, че работиш от вкъщи и раздават по 700 евро на дете. Вие имате ли представа какво е да си гледаш децата и да работиш на пълен работен ден? И накрая нищо. Просто ние нямаме държава, само криминални и мутрогени, корупция навсякъде, измами, начело с Бокича, аристократ със завидни речитатив и култура, кеф.