Last news in Fakti
  Тема: Украйна

10 Април, 2022 10:17 9 112 43

Германия с огромна безработица, в случай на отказ от руския газ

  • германия-
  • бавария-
  • русия-
  • газ-
  • безработица-
  • маркус зьодер

Зависимостта от руските енергийни ресурси трябва да се преодолява постепенно

Германия с огромна безработица, в случай на отказ от руския газ - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Енергийната зависимост от Русия трябва да бъде преодоляна постепенно, в противен случай Германия ще бъде изправена пред негативни последици. „Споделям мнението на федералното правителство, че в краткосрочен план можем да се справим без петрол и въглища от Русия. Газът е много по-труден. Трябва да вземем предвид последствията за по-голямата част от населението. Ако спрем газа от Русия за една нощ, ще се сблъскаме с огромна безработица, социален упадък и демократични сътресения“, каза премиерът на Бавария Маркус Зьодер в интервю, публикувано във вестниците на редакционната група Funke.

Германското правителство ще стане независимо от доставките на въглища и петрол от Руската федерация до една година. За подмяна на доставките на газ се изграждат два LNG терминала на север.

Още новини от Украйна

Зьодер също така предложи удължаване на живота на 5 атомни електроцентрали в Германия на фона на трудната енергийна ситуация. „Затварянето на трите действащи атомни електроцентрали до края на годината е сериозна идеологическа грешка. Те доставят електричество на 10 милиона домакинства. Трябва да удължим експлоатацията на пет атомни електроцентрали с още пет години, за да можем имат достатъчно време за постигане на целите за зелена енергия ", каза той. Германският канцлер Олаф Шолц преди това се обяви против удължаването на живота на атомните електроцентрали.

Германия реши да прекрати ядрената енергия през 2011 г. в отговор на катастрофата във Фукушима в Япония. На 1 януари 2022 г. три от последните шест атомни електроцентрали в Германия бяха изключени от мрежата. Сега в страната остават три електроцентрали от този тип: в Бавария, Баден-Вюртемберг и Долна Саксония. Те трябва да бъдат изключени след 2022 г.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 31 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Комуниста

    143 3 Отговор
    Чичо Сорос ви сервира двойна порция мизерия

    Коментиран от #42

  • 2 Свободата ,

    85 0 Отговор
    Санчо !
  • 3 Русенец

    139 5 Отговор
    Западът се срива дори само от собствените си санкции, камо ли, ако тръгне на война. Затова си трайкат, свити в ъгъла.
  • 4 1234

    114 1 Отговор
    Аз мисля че ще включат и другите централи в най скоро време. Само ние сме най голвмите балъци на планетата.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Сандо

    68 2 Отговор
    Прекрасни перспективи!
  • 7 аман от фендъри

    120 5 Отговор
    Ако съм на мястото на Путин няма да ви изправям пред избора какво да правите. Сам ще ви спра газ , петрол , въглища , минерални ресурси и метали . Торове и препарати.

    Коментиран от #20

  • 8 БОЗА

    66 1 Отговор
    "Зьодер също така предложи удължаване на живота на 5 атомни електроцентрали в Германия на фона на трудната енергийна ситуация|"

    Меглено,гербаджии.ония небедените "енергийни експерти" дето лаеха месечината денонощно...грететата ви го вкараха МОЩНО...и ся кво-вместо да изнасяте ще внасяте...скап@няци... ;-Х


    Този коментар изразява личното мнение на автора.То може да не съвпада с позициите на "Факти",като цяло,и на отделни коментиращи в частност,за което БХ(Баклава и Халва)
  • 9 РЕАЛИСТ

    80 3 Отговор
    Ами че точно това бе целта на англо-саксонците, да докарат Германия до разруха. Трън им беше в очите с тази силна икономика . Поставят си послушковци на власт, като навсякъде и те управляват срещу интересите на собствените си държави, за което биват награждавани с потупване по рамото и правото да си обогатят банковите сметки.

    Коментиран от #13

  • 10 Горна Баня

    77 3 Отговор
    Тия с европейските ценности също като наш Бойко . Не лягат и не стават с едно мнение. А иначе рубли за газ приготвиха ли ?
  • 11 Русенец

    67 1 Отговор
    Явно зелената сделка се отлага.
  • 12 ЕС - EU

    63 3 Отговор
    Тепърва ще го ядеме !
  • 13 бай икономисто

    84 5 Отговор

    До коментар #9 от "РЕАЛИСТ":

    Какво силна икономика. Германците се крепят на едното автомобилостроене а то половината заводи в Русия.
    Другото е печатане на € . Германия отдавна не е това което беше.

    Коментиран от #16, #29

  • 14 един от многото

    64 1 Отговор
    Ами , така е , като се слушат зад океанските съветници! Те и санкции не се налагат урбелишката , ама като света слуша шепа изумени пенсионери!
  • 15 Левски

    74 1 Отговор
    Байдън означаваше война в Европа! Англосаксонците постигнаха целта си като направиха Война и то в източна Европа в която се самоизбиват два Братски народа а останалите си налагат взаимни санкции и се саморазрушават под бурните аплодисменти на англосаксонците!
  • 16 Хахахахаха

    6 22 Отговор

    До коментар #13 от "бай икономисто":

    Хахахахахах, първата икономика в Европа ! Я си стой на село зад клавиатурката !

    Коментиран от #19

  • 17 Komapak

    47 6 Отговор
    Всичко идва от лакомията на Германия. Не стига че консумират достатъчно много ами и препродават на Полша и Словакия. Понеже са подписали дългосрочни договори и за разлика от русия се налага да ги изпълняват сега вият като вълци. Всъщност от препродажба на руски газ са спечелили милиарди. Аз бих им думнал тръбата. И русия без пари и Германия без газ. Чиста работа. Иначе си купиха индулгенции, разбирайте бъдещи доставки от щатите за 100млрд долара. Е нема такива лицемери!!!
  • 18 БОЗА

    38 1 Отговор
    "...под бурните аплодисменти на англосаксонците!"

    Да,но когато таковата се шибне у вентилатора всеки дърпа чергата,към себе си...и продължава да обяснява,за некви "евро ценности","солидарност","общо европейско семейство" и всичката плява от богатият им арсенал...това е истинското лице на ЕС-стане ли белята-всеки се спасява сам...а наличните наивници припърхваха с глътка и трътка, като кажат/чуят ЕС... ;-Х
  • 19 бай икономисто

    43 2 Отговор

    До коментар #16 от "Хахахахаха":

    Първа икономика по какво бе готин ? Като е първа икономика , защо Брюксел предната година напечата трилион и половина евра ? Нали на България де падаха 29 милиарда ? И какво стана - инфлацията скочи ! Това икономика ли е ? А сега след началото на войната напечатаха още . Това пак от икономика ли е ?

    Колко стоки действително произведени в Германия имаш в къщи ?
  • 20 БПФ

    44 0 Отговор

    До коментар #7 от "аман от фендъри":

    Стратегически е неправилно. Първо - така има постъпления, второ - няма да бъде обвинен от германския народ и това е много по-важно. Неслучайно подписа закон: природният газ да се плаща в рубли. Така Русия укрепва рублата, не само че пробива санкциите на ЕС, ами реално налага свои и същевременно винаги може да каже на обикновените ерманци: "Ние не сме искали да ви спираме природния газ, но вашите политици отказаха да плащат. Няма плащане, няма газ. Евро не искаме, защото евровите ни сметки са блокирани." - Просто е. Русия ще посочи на обикновените хора действителните виновници - западните политици.
  • 21 Дано се откажат

    31 0 Отговор
    Дано се откажат да им дойде акъла в тъпите нацистки глави!
  • 22 И после

    35 0 Отговор
    ЕС капyт. Ура спасението от наглоcаксонcкото робство е е близо!
  • 23 Наждак

    27 1 Отговор
    Да би мирно седяло , не би чудо видяло ! Каквото сготвиш , това ще ядеш ! Каквото си постелиш , на това ще спиш !
  • 24 нснс

    26 0 Отговор
    велика германия да ама не без русия
  • 25 Стамат

    38 0 Отговор
    Хаха .Ще купуват шистов газ от ФАЩ който изключително много замърсява (огромни количества метан в атмосферата ) но ще се лензят за зелена сделка . Лицемерие и цинизъм .В крайна сметка Европа е свирена Стане ли Германия зависима от краварника спокойно Европа може да се брои вече за колония на краварника.Това беше целта и ще я постигнат.

    Коментиран от #26

  • 26 Историчар

    36 0 Отговор

    До коментар #25 от "Стамат":

    Германия от 1945-та е споделено окупирана територия, а от 1990-та е окупирана изцяло от краварите
  • 27 Saguaro

    31 0 Отговор
    Безработица, но демократична,демократична, но безработица,безработица ,но демократична.Всеки следващ безработен,по силен Юмрук в лицето на агресора!Слава на Иран.
  • 28 Павел пенев

    29 1 Отговор
    Германия ще изядат хурката по всички икономически показатели без руски газ, а Шолц очевидно е стар глупак,който скоро ще бъде изхвърлен предсрочно.
  • 29 emo

    4 2 Отговор

    До коментар #13 от "бай икономисто":

    Много правилно особено последните 20-25 години немската икономика изключително се беше концентрилара в автомобилната промишленост. Само от ДВГ имаха пазар от 150 милиарда Евро ( стопедесет милиарда). Но след 2005 година с въвеждането на СО2 емисионните стандарти Немската електроника е много " слаба" ( спрямо Американската,Японската Корейската даже Китайската) качеството на Немските коли рязко падна проблеми с електрониката.( Няма нито една Немска фирма при леките автомобили със собствен SOFTWARE.) Цялото им програмно обеспечение е Китайско, Индийско от части Холандски всичко друго но и не Немско.( бил съм свидетел 2016 година в Улм в домовете ползваха Модеми с 56 К ?) когато Меркел каза " За нас Интернет е нещо ново което навлиза в много сфери и във всекидневният ни живота ) .
  • 30 stan40

    19 0 Отговор
    Ами ядреното гориво за АЕЦ Козлодуй. Да не се окажем и без ел. енергия. За произведената в България ел енергия може да наложеш мораториум, но ако се наложи да внасяме? Сегашните ще гепят и ще бегат, а Ние обикновенните българи ще плащаме техните сметки.
  • 31 Ехо,

    18 0 Отговор
    Моля, като на тъп,да ми се обясни:Налагаме драконови санкции на лошите руснаци,дори на артисти и спортисти,а в същото време сме много избирателни за стоките,от които имаме нужда.Това не е ли нечестно.???Като сме толкова принципни да сложим край на всякакви търговски връзки!
  • 32 Пешо

    14 0 Отговор
    С тези санкции наказахте цяла Европа.Очакваме спиране на растежа,безработица .
  • 33 Пешо

    17 0 Отговор
    Падне ли Германия ,край с еврото и ЕС.

    Коментиран от #41

  • 34 абеии

    18 0 Отговор
    Тия ще ни кажат да се храним по веднъж в седмицата за да се харесат на Байдън .А нашите слуги ще се усмихнат и няма проблеми .

    Коментиран от #37

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 оня с коня

    5 2 Отговор
    Добре че сме вързани към Еврото,а не към Марката.Сега ще станем свидетели как Германци ще идва в БГ да търсят работа!
  • 37 Психотерапевт

    4 0 Отговор

    До коментар #34 от "абеии":

    Ами те си ни го казаха. "Ще трябва да свикваме с по-високите цени". " Ще има газ,но ще е по -скъпа"...Верно,че са изказвания на по-дребни политици,икономисти,анализатори,но това са стратегически чалъми докато ни го нашпорят здравата ,защото по- скъпите неща не всеки може да си ги позволи,съответно ще се наложи да ядем по веднъж на ден,или даже през ден.
  • 38 Bai...

    4 0 Отговор
    Всички простоти в света стават на религиозна основа! И на финансова лакомия!
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 от Германия

    5 0 Отговор
    Цените скачат ежедневно в Германия. Някои стоки вече са с около 40% по скъпи а някои двойно и тройно. Картинката в немско изобщо не е розова
  • 41 Град Козлодуй

    3 0 Отговор

    До коментар #33 от "Пешо":

    А дано по скоро стане това
  • 42 Германиц

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Комуниста":

    Ами в германия живеят три милиона руснака Като ги съкратят и ще идат в процъфтяващата икономика в русия Ще има руснаци от всички страни прибираете се Тук е раи Путин Ви чака

    Коментиран от #43

  • 43 stan40

    2 0 Отговор

    До коментар #42 от "Германиц":

    Много германци са заети в сектор Услуги. При обедняване този сектор търпи най-големи сътресения. Каквото си направиш сам, никой друг не може да ти го причини.