Last news in Fakti
  Тема: Украйна

25 Август, 2022 16:37 14 925 16

Идва криза по-силна от тази през 2008 година

  • великобритания-
  • електроенергия-
  • ток-
  • цени-
  • криза

Енергийната криза засегна повече британците от тази преди 14 години

Идва криза по-силна от тази през 2008 година - 1
Снимка: Shutterstock

Енергийната криза в Обединеното кралство ще удари британските домакинства по-силно от световната икономическа криза през 2008 г., съобщава агенция Bloomberg, позовавайки се на доклад на консултантската фирма Baringa. „Въздействието на енергийната криза върху обществото ще бъде по-силно от кризата от 2008 г. ... Сега се приближаваме към момент, в който по-голямата част от домакинствата са задлъжнели или са в много крехко финансово положение“, казва Джеймс Купър, партньор в Baringa.

Такава "мрачна прогноза", както се отбелязва в доклада, беше направена на фона на опасенията за увеличаване на размера на годишните сметки за електроенергия с 80% от октомври. Според експерти от Baringa, тази зима над половината британски домакинства ще се окажат в така наречената "енергийна бедност", тъй като няма да могат да плащат сметките си за ток.

Още новини от Украйна

След началото на спецоперацията на Руската федерация в Украйна, Западът засили санкционния натиск срещу Русия. Прекъсването на веригите за доставки повиши цените на горивата и храните в Европа и САЩ. В Обединеното кралство нарастващите разходи за живот засегнаха милиони домакинства.

Британският енергиен регулатор Ofgem повиши максимално допустимата годишна сметка за електроенергия от £1400 до почти £2000 за потребителите на 1 април поради рязкото покачване на световните цени на енергията. Следващото увеличение на максималния лимит за плащане на сметки, което ще влезе в сила от октомври тази година, ще бъде обявено на 26 август. Енергийната консултантска компания Auxilione по-рано прогнозира, че от октомври максималната допустима годишна сметка за енергия в Обединеното кралство ще бъде £3,576 на година, нараствайки до £5,066 през януари 2023 г. и рекордните £6,552 от април.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Каквато

    38 8 Отговор
    дойде , с такава ще живеем ! Само война да няма !

    Коментиран от #3

  • 2 хахавото

    40 5 Отговор
    е нали това е наследството на борко партито с развеяния перчем дето е пръв приятел на оня със зелената тениска омацана с повръщано
  • 3 война в момента

    34 4 Отговор

    До коментар #1 от "Каквато":

    има в афганистан и ирак,и то след напускането на демократорите,а ако има война днес то тя е загубена още отсега от краварите и наглите
  • 4 гларус

    27 1 Отговор
    Ще има режим на тока, водата и хората.
  • 5 Само кризи са ви в главата

    35 3 Отговор
    Само ядене и пиене и никакво плащане на данъци. Правителството е враг номер 1.

    Коментиран от #6

  • 6 Е тъй де,

    23 0 Отговор

    До коментар #5 от "Само кризи са ви в главата":

    ама как да стане? Работодателят ти удържа данъците, монополите ти спират кранчето. И пак си прецакан.

    Коментиран от #7

  • 7 Аз съм в Англия от 10 години

    27 2 Отговор

    До коментар #6 от "Е тъй де,":

    Бачкам като ЕТ и една стотинка данък не съм внесъл и няма да внеса. В съда ако ме питат защо не внася ще им кажа, че от правителство и държава една стотинка не съм взел и нищо не дължа. Тука за един зъб ти казват ела след 6 месеца - какви данъци да им плащаш и за какво.???

    Коментиран от #12

  • 8 бл.134 в Zап. парк

    24 2 Отговор
    Майна..та му на Запада
  • 9 Големия памперс

    28 2 Отговор
    Изходът е прост - целият свят трябва да изолира краварите (или поне представителната извадка, а останалите просто ще се приберат там, откъдето са дошли) и британците (там също цветнокожите ще се разбягат кой откъдето е), и всичко ще потръгне, поне докато не се появят поредните малоумници, желаещи да властват над целия останал свят.
  • 10 Мммда

    24 0 Отговор
    То 2008 беше само репетиция. Тогава се направи изчислението как и с каква пропагандна програма максимум хора да задлъжнеят така, че да останат длъжници дори и децата им. Великобритания и Германия го бяха вкарали з гласуване дългът вече да се онаследява. Какво решиха в никоя медия не срещнах коментар за решението.
    Щом започна очакването повишения на лихвите, най- вероятно са го приели.
  • 11 Христо Христов

    5 1 Отговор
    Сериозно?топ новина
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Дааа

    7 3 Отговор
    Нали цял свят подкрепя Зеления и бълват санкции след санкции към Русия която трябваше да фалира на третия месец ама ....нали искахте да помагате на украйнците,който се оказват доста голяма напаст,нали ви убеждаваха как трябва да се търпят всички последици от това ами търпете си и мълчете...
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Готин

    5 0 Отговор
    Няма причина цените на енергоносителите да бъдат каквито са в момента. Световните управници виждат края на своята неограничена власт и ни баламосват с измислени проблеми. Репресират ни със забрани и условия. Епидемии, зелени сделки, ограничения за пътувания и локдауни. Всичко това е да не мислим нормално, а под влияние на заплахите да ни превърнат в роботизирани зомбита. Да. Ще има трета световна война но, тя ще е срещу статуквото.