Last news in Fakti

4 Октомври, 2022 14:21 5 915 7

Лоши новини за богатите

  • великобритания-
  • богаташи-
  • данък-
  • лиз тръс

Британското правителство отказа да намали данък „богатство“

Лоши новини за богатите - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Британското правителство отказа да намали данъците за богатите заради недоволството на народа. Ръководителят на британското министерство на финансите Куази Куартенг представи в парламента "план за подкрепа" на икономиката на страната, който предполага мащабно намаляване на данъците. Куартенг обяви отмяна на планирано увеличение на корпоративния подоходен данък до 25% от предишните 19%, както и намаляване на данъка от 45% на 40% върху доходи над 150 хиляди паунда годишно, което може да струва на правителството около 2 млрд. паунда на година. Куартенг обяви премахването на втората мярка на 3 октомври сутринта, въпреки ранните изявления на британския премиер Лиз Тръс за ангажимента към първоначалния план за подкрепа на икономиката.

„Нашият план за икономическа подкрепа определя нов подход за изграждане на по-просперираща икономика – от подкрепа на бизнеса в Обединеното кралство до намаляване на данъчната тежест върху най-ниско платените. Въпреки това е ясно, че премахването на 45% данъчна ставка ни отклони от нашата основна мисия да се справим с проблемите, пред които е изправена страната ни. Затова обявявам, че няма да премахнем данъчната ставка от 45%", написа той в профила си в социалната мрежа Twitter.

Според Куартенг правителството се е "вслушало" в обществените настроения и сега ще се фокусира върху прилагането на основните мерки от новия план за подкрепа на британската икономика.

Правителството на Тръс беше изправено пред вълна от критики относно плана, тъй като след обявяването му доходността на петгодишните британски държавни облигации се повиши до най-високото ниво от 2008 г. насам от 4,6%, което означава намаляване на търсенето на британски дългови ценни книжа. По-рано Sky News съобщи, че в британския парламент се предприемат стъпки за провеждане на вот на недоверие към Тръс във връзка с нов правителствен план за подкрепа на икономиката на страната.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мда

    12 0 Отговор
    И тия били консерватори... Да бе...
  • 2 И тя ще си ходи!

    17 0 Отговор
    Лиз се лъзна още отначало!
  • 3 Лизване

    11 0 Отговор
    Приятелите ни от дълги години англичаните, бе парите от колониите са нула!
  • 4 Дипломат ЧукчевВеликобритания

    7 0 Отговор
    Британското правителство отказа да намали данъците за богатите заради недоволството на народа.
    Мислим.....
    Недоволство,народ,богати, Великобритания.

    Няма връзка бедния да стачкува на богатия да му намалят данъците.
  • 5 Балъка BG

    15 1 Отговор
    В нема такава държава плоския данък е за бедните олигарси от интернационала.
  • 6 Има други инструменти, но да продължаваш

    1 1 Отговор
    да дереш и то повече онези, които се явяват в повечето случаи работодатели, това е глупаво. Ще ги изгонят и тогава няма нито данъци, ито работа да има.

    Коментиран от #7

  • 7 Льотчик на недоставено USA-фърчило

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Има други инструменти, но да продължаваш":

    Това не е вярно, ЧЕ ИМА ДРУГИ НАЧИНИ ДА ДЕРЕШ БОГАТИТЕ.. 😜ТОЧНО ДАНЪЦИТЕ СА НАЙ-ЕФЕКТИВНИЯТ НАЧИН, КОГАТО СОБСТВЕНОСТТА Е ГЛАВНО ЧАСТНА/КОРПОРАТИВНА Е СЪЩОТО.. /.. ЗАЩОТО Е ЯСНО, ЧЕ БОГАТИЯТ СОБСТВЕНИК ВИНАГИ ПЕЧЕЛИ, ИЛИ ПОВЕЧЕ, БИЛО-ПО-МАЛКО. А ДАНЪЧНИТЕ ОРГАНИ НА ЗАПАД СА СТРАШНИ И ЕФИКАСНИ.!, 😎 И, така или иначе, има си икономически закон, че НОРМАТА НА ПЕЧАЛБА ПОСТОЯННО ПАДА.... /Независимо от данъциге...