Last news in Fakti

12 Ноември, 2022 08:41 2 685

Darbi College дава летящ старт на един гениален млад инженер

  • darbi college-
  • училище-
  • отворени врати

Международното училище в София вече 15 години открива и развива млади таланти, превръщайки ги в лидерите на утрешния ден

Darbi College дава летящ старт на един гениален млад инженер - 1

Малко четиригодишни деца знаят, че ще станат инженери в света на възрастните. Още по-малко съхраняват, преследват и постигат тази мечта. Малко са и тийнейджърите, които смело заявяват, че ще станат астрофизици, и наистина се реализират като такива.

Ние в Darbi College сме се срещали и двете и сме горди, че 15-годишният ни опит в средното образование ни е научил да разпознаваме истинските таланти и сериозните бъдещи инженери и астрофицизи и че заедно полагаме обещаващото начало на техния път.

„1 милиметър може да струва живота на много хора“,

казваше тогавашният 17-годишен Александър, бивш възпитаник на Darbi College и вече настоящ инженер.

В Darbi College, първият колеж за английско средно образование в България, той учи една от най-тежките предметни комбинации. За разлика от стандартните 3 предмета A Level, дипломата на Александър включва 5.

Какво е необходимо на кандидатите, за да впечатлят приемната комисия в един от най-реномираните университети в света? Дипломи за IGCSE и A Level, Physics Aptitude Test (PAT), IELTS и много кураж. Дългоочакваната покана за Александър му осигурява 2 интервюта, едно от които в St. Peter`s College, Oxford.

В 8.30 ч. в деня на интервюто той получава запечатан плик, с който да се подготви за въпросите в 11.45 ч. Освен геометричната задача, която Александър решава по време на срещата, интервюиращите поставят логическия въпрос защо ескалаторите за излизане от метрото обикновено са повече от тези за влизане. 45-те минути, в които Александър беседва с представителите на St. Peter`s College, Oxford, може и да не са най-дългите, но със сигурност са едни от най-решаващите в живота му. След интервюто той е от малцината, които получават оферта от университета - за отлични оценки, разбира се. И те не закъсняват. Няколко месеца по-късно Александър не изненадва никого, но радва всички с главозамайващите над 90% или A* по предметите в дипломата си.

Кандидатурата му е впечатлила не само университета в Oxford, но и Imperial College и University of Bath. Малко са кандидатите, пред които стои подобен избор в условията на жестока конкуренция за инженерни специалности. Александър е впечатлен от академичната обстановка и рейтинга на инженерния факултет в Imperial College, London, от където днес вече има магистърска степен по инженерни науки. Въпреки че получава средното си образование в Darbi College - английско училище в сърцето на София, а висшето в топ университет в Лондон, днес Александър е тук, в България. Заедно с мечтата си да построи най-високата сграда в страната.

Всеки желаещ да се запознае с училището на Александър в София може да го направи като се включи във виртуалния ден на отворени врати на 19 ноември. Повече информация за събитието ще откриете тук: https://abroad.darbi.eu/darbi-college/opendoors



Свързани новини