Last news in Fakti

24 Декември, 2022 11:27 972 3

„Булгартрансгаз“ премина одит за разширяване на газопреносната мрежа

  • газопровод-
  • булгартрансгаз

Безвъзмездното финансиране с европейски средства

„Булгартрансгаз“ премина одит за разширяване на газопреносната мрежа - 1

„Булгартрансгаз“ ЕАД и Европейската изпълнителна агенция по климат, инфраструктура и околна среда (CINEA) приключиха процедура по финансово одитиране на разходите по проекта „Рехабилитация, модернизация и разширяване на българската преносна система - Фаза 2". Проектът е от общ интерес за Европейския съюз и е реализиран с грантово финансиране. Финансираните дейности обхващат рехабилитация на два участъка от Северния полупръстен на българската газопреносна мрежа.

Извършеният одит обхваща разходите, направени от началото на изпълнение на грантовото споразумение - 08.01.2019 г. до края на втория отчетен период 31.12.2020 г. В рамките на проверката беше извършен преглед на системите за счетоводство и управление на проекти на „Булгартрансгаз“ ЕАД и на съответната документация. За проверените обществени поръчки, свързани с реализацията на проекта, е потвърдено съответствие с приложимото законодателство на ЕС и Република България. Потвърден е и пълният размер на заявените от дружеството разходи за възстановяване.

Получени са препоръки и указания относно отчитането на дейностите и разходите по проекта, които ще бъдат приложени както при финалното отчитане на одитирания проект, така и по отношение на другите финансирани от CINEA проекти, които „Булгартрансгаз“ ЕАД изпълнява - разширението на ПГХ Чирен и интерконектора България-Сърбия.

Безвъзмездното финансиране с европейски средства и сътрудничеството между "Булгартрансгаз" и CINEA допринасят за ефективната и навременна реализация на проектите от общ интерес за ЕС. Проектите, реализирани от българският газопреносен оператор в сътрудничество с ЕС, гарантират енергийната сигурност и диверсификацията на доставките на газ за България и региона.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 356346

    1 1 Отговор
    Какъв газ ще пренасят?

    Коментиран от #2, #3

  • 2 гост

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "356346":

    НЕ РУСКИ ! Повтарям , всякакъв без руски !! Примерно азерския , туркменски , кипърски , израелски и какъвто се сетиш втечнен , но без руски !! И не почвай с любимия си Ямал , щото ми писна да ви набивам в празните междуушия , че той първо не е руски , второ е освободен напълно от данъци и от него в Раша не влиза копейка и трето , макар и не по важност като капацитет е ПО-МАЛЪК дори от терминала в Египет , да не говорим за по сериозни играчи !! А по-голям няма да стане , щото Тотал повече няма да вложат и долар в Раша , а ватниците сами не могат една кола направи , да не говорим а терминали за втечнен газ !
  • 3 БгТопИдиот

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "356346":

    Виртуален във флашки!