Last news in Fakti

16 Февруари, 2023 12:10 1 471 2

Президентът на Световната банка подаде оставка

  • сащ-
  • президент-
  • оставка-
  • световна банка-
  • дейвид малпас

Според съобщенията предсрочната оставка се очаква да бъде подадена около една година преди официалното изтичане на мандата на президента - на 30 юни. Причината за това решение все още не е оповестена

Президентът на Световната банка подаде оставка - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Президентът на Световната банка Дейвид Малпас обяви намерението си да напусне поста си в края на юни, съобщи Bloomberg.

"Уведомих Управителния съвет за намерението си да се оттегля от поста президент на Групата на Световната банка преди края на финансовата година.

Много съм доволен от напредъка в основните ни работни направления, включително пакета за реакция на световната криза и пътната карта за развитие, и вярвам, че следващите няколко месеца ще предоставят добра възможност за плавен преход на ръководството", заяви Малпас в изявление за журналисти.

Според съобщенията предсрочната оставка се очаква да бъде подадена около една година преди официалното изтичане на мандата на президента - на 30 юни. Причината за това решение все още не е оповестена.

Дейвид Малпас е 13-ият президент на Световната банка. Той заема този пост от 5 април 2019 г.

Източник: Bloomber / News.bg


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 То пък

    7 0 Отговор
    една банка......
  • 2 Тая Световна Банка нея ли управлява

    1 0 Отговор
    Кристалина?? Някой ние лъгал, така ли излиза!! Или има няколко Световни банки??