Last news in Fakti

10 Март, 2023 16:36 987 5

Разрастване на бизнеса! Марк Зукърбърг планира конкурент на "Туитър"

  • марк зукърбърг-
  • фейсбук-
  • туитър-
  • интернет

Приложението на "Мета" ще се базира на платформа, подобна на тази на приложението "Мастодон" - услуга, подобна на "Туитър", която стартира през 2016 г. и има около 2 милиона активни потребители месечно

Разрастване на бизнеса! Марк Зукърбърг планира конкурент на "Туитър" - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Компанията майка на социалната мрежа "Фейсбук" (Facebook) и платформата за предимно снимково съдържание "Инстаграм" (Instagram) "Мета" (Meta Platforms) проучва планове за стартиране на ново приложение в опит да измести "Туитър" (Twitter) като "дигитален мегдан" на света, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Приложението на "Мета" ще се базира на платформа, подобна на тази на приложението "Мастодон" (Mastodon) - услуга, подобна на "Туитър", която стартира през 2016 г. и сега има около 2 милиона активни потребители месечно.

"Проучваме самостоятелна децентрализирана социална мрежа за споделяне на текстови актуализации. Вярваме, че има възможност за отделно пространство, където създатели на съдържание и публични личности да могат да споделят навременни актуализации за своите интереси“, каза говорител на "Мета" пред Ройтерс в изявление, получено по имейл. От съобщението не става ясно, кога "Мета" планира да пусне новото приложение.

Съоснованата от Марк Зукърбърг компания, която отбеляза бум на потребителите след придобиването на "Инстаграм" и "УотсAп" (WhatsApp) в началото на 2010 г., в последно време среща силна конкуренция от страна на китайското приложение за кратки видеоклипове "ТикТок" (TikTok). Въпреки това месечните активни потребители на приложенията на "Мета" нараснаха с 4,2 на сто през тримесечието на декември 2022 г. в сравнение с 8,8-процентовия ръст година по-рано.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 алоо

    7 0 Отговор
    мн. грозен

    Коментиран от #3

  • 2 цукалче

    8 0 Отговор
    по колко върви мета-метана в метавселената ти?
  • 3 Заклевам се

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "алоо":

    Тва е киброг!
  • 4 социалки на парцалки

    6 0 Отговор
    Да направим еврейчето клошар!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.