Last news in Fakti

15 Март, 2023 05:51 806 8

Президентът: Отстояването на каузата за социален и отговорен бизнес е ключът за успешното развитие на България

  • румен радев-
  • бизнес-
  • награди

Румен Радев участва в церемонията по връчване на Годишните награди за отговорен бизнес за 2022 г.

Президентът: Отстояването на каузата за социален и отговорен бизнес е ключът за успешното развитие на България - 1
Снимка: Президентството

Прилагането на устойчиви социални политики от българските компании и отстояването на каузата за социален и отговорен бизнес е ключът за успешното развитие на България.

Това заяви президентът Румен Радев, който участва в церемонията по връчване на „Годишните награди за отговорен бизнес 2022“ на Българския форум на бизнес лидерите (БФБЛ), съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

В поздравителното си слово към участниците в 20-ото издание на националния конкурс за корпоративна социална отговорност държавният глава подчерта, че въпреки тежките кризи, които разтърсват Европа през последните три години и мрачните прогнози за упадък, българският бизнес продължава да устоява на предизвикателствата.

Румен Радев открои също така отговорната роля на бизнеса за повишаването на качеството на образованието, подобряването на квалификацията на младите хора в България и подпомагането на научната и изследователската дейност. „Ако искаме да се развиваме като просперираща държава и прогресивно общество, имаме нужда от бизнес лидери с мъдрост и визия за бъдещето, със съпричастност към проблемите на обществото, към околната среда и природата, с мисъл за служителите, за местната общност, за младите хора и тяхната реализация тук, в България, с подкрепа към образованието и науката. Вярвам, че само с подобно отношение успехите могат да бъдат устойчиви и да гарантират хармонично развитие на нашето общество“, заяви президентът Радев.

Държавният глава поздрави участниците в националния конкурс за усилията, които влагат и за примера, който дават с добрите социални послания в корпоративните си инициативи. Румен Радев връчи призове на победителите в категорията „Инвеститор в обществото“. Тя е една от седемте категории, в които 86 компании със 134 проекта показаха своя опит и добри практики в 20-ото издание на националния конкурс за корпоративна социална отговорност, устойчиво развитие и многообразие, който се провежда под мотото „Дай добър пример“.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хаха

    5 2 Отговор
    Президентът голям русофил излезе, не иска да дава оръжие на Украйна, ама ходи да проси самольоти без пари... Еми сори на предатели не дават ☝🏻
  • 2 Ушанков

    7 2 Отговор
    Радев, президентът льотчил който ще приземи българските ВВС, срам и позор.
  • 3 Радев вече е подписал договора за

    5 5 Отговор
    следващото си работно място след като слезе от президентският стол. Ще става посланик на Руската Федерация в.....България. Ще смени Митрофанова.
  • 4 Хайде

    5 1 Отговор
    пак клишета и само клишета ! Цял живот на държавна издръжка човек , член на компартия , какво разбира от бизнес ?
  • 5 плюс минус

    5 1 Отговор
    Явно някой пише речите му.
    Говори, говори...
    И нищо съществено.
    Хората искат ясно и категорично, а не бля-бля.
  • 6 Чудо голямо !

    1 1 Отговор
    Мунчо на всяка манджа меродия.
  • 7 Артилерист

    1 1 Отговор
    Президентът Радев е открояващ се с разумност наш политик през прехода. Той не е част от изпълнителната власт и няма прерогативи да се разпорежда. Като държавен глава неговите функции са повече представителни, но той може да изпраща сигнали до правителството по наболели проблеми в държавата и обществото. Президентът Радев се държи и представя достойно България. Той има смелостта да се изяви срещу мутрите, шайките и мафиите и те използват всяка възможност да го хулят, ругаят и обиждат. Едни го нападат, че е натовски генерал, други му пришиват русофилство, трети, че е военен и прочие. Но най-злобни са крадливите гербаджии, защото президентът директно се противопостави на тартора им мутрата Борисов. Злобно му се озъбиха и просто Киро и Асан от продължаваме подмяната, защото президентът Радев им посочи батаците, в които набутаха държавата...
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.