Last news in Fakti

12 Октомври, 2013 16:49 3 034 1

Омуртаг на бунт заради тоталната липса на вода

  • омуртаг-
  • вода-
  • криза

Седми ден хората нямат вода

Омуртаг на бунт заради тоталната липса на вода - 1
Снимка: Община Омуртаг

Бедственото положение заради тоталната липса на вода в Омуртаг изведе жители на града на протест. Десетки недоволни показаха нетърпимост към продължаващата с години водна криза в града, като затвориха за кратко движението по главния път София-Варна, съобщиха от онлайн изданието kmeta.bg.

Вода от чешмите в града не тече вече седми ден. В четвъртък кризисният щаб, който работи към общината, обяви бедствено положение.

От вчера цистерни започнаха да зареждат водоема на града, за да осигури подаването на минимални количества вода в събота вечерта. До кризисната ситуация се стигна заради аварии по 42-километровото трасе от водоизточника край село Кипилово.

Очакванията на общината са до края на годината да приключи с втория етап на водоснабдителната система Ястребино-Омуртаг. Смята се, че допълнителното водоснабдяване от язовир "Ястребино" е най-удачният вариант за решаване на водната криза в Омуртаг, продължаваща вече 30 години.

Екипи продължават работата по отстраняване на аварията по сегашното трасе. Междувременно жителите на града се готвят за нови протести.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Иван

    0 0 Отговор
    Бира нямате ли бе хора? За какво ви е тази вода,