Last news in Fakti

3 Юли, 2023 10:25 1 210 1

С колко забогатяха най-богатите руснаци

  • русия-
  • руснаци-
  • милиардери-
  • богатство-
  • състояние

Състоянието им се е увеличило със 16.5 млрд. USD от началото на 2023 година

С колко забогатяха най-богатите руснаци - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Състоянието на най-богатите бизнесмени в Русия се е увеличило с 16,5 млрд. USD от началото на 2023 г., показва индексът на милиардерите на Bloomberg, публикуван от Bloomberg, който по-специално се изчислява въз основа на стойността на акциите на компаниите.

Според индекса на милиардерите на Bloomberg от началото на годината основателят на Лукойл Вагит Алекперов е спечелил 4,8 млрд. USD, състоянието му се е увеличило до 20,2 млрд. USD, а тона на председателя на борда на директорите на NLMK Владимир Лисин е нараснало с 3,22 млрд. USD, до 23,1 млрд. USD. Паричната стойност и на двамата руснаци се основава на анализ на дивиденти, вътрешна търговия, данъци и пазарни условия. В същото време бившият вицепрезидент на Лукойл Леонид Федун спечели 1,73 млрд. USD, състоянието му е 7,6 млрд. USD.

В същото време състоянието на Андрей Мелниченко, бивш бенефициент на Еврохим, намаля с 1,57 млрд. USD. до 11,6 млрд. USD. Той спечели над 800 млн. USD, въз основа по-специално на наличната информация за дивидентите на SUEK и Eurochem, продажбата и закупуване на дялове в тези затворени предприятия.

Мелниченко също е получил над 500 млн. USD от дивиденти и продажба на акции в публични компании до декември 2017 г., показват документи от анализаторската фирма и данни на Bloomberg. Стойността на паричните инвестиции и личните активи на милиардера се основава отчасти на съобщения в местните медии и цифри, предоставени от негови представители.

От март 2012 г. информационната агенция публикува Bloomberg Billionaires Index, който включва информация за състоянието на 500-те най-богати хора на планетата.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Това са БИЗНЕСМЕНИ , които

    0 0 Отговор
    постоянно мислят за някакви врътки и сделки . Но по-интересното е с колко е забогатял ЗЕЛЕНСКИ по време на войната ???