Last news in Fakti

11 Септември, 2023 11:42 6 658 14

Държава подема кампания за край на евтините самолетни билети

  • евтини самолетни билети-
  • франция-
  • ryanair

10 EUR за полет вече не е възможно

Държава подема кампания за край на евтините самолетни билети - 1
Снимка: М. Богданова ©

Полемиката около евтините самолетни билети се разрази с нова сила на фона на инфлацията, която залива света през последните 2 години. „10 EUR за полет! Не е възомжно вече да съествува такава цена“, казват френските власти. Страната заяви пред Европейския съюз (ЕС), че желае да бъде въведена минимална цена на самолетните билети. Основният мотив е, че по този начин ще бъдат значително намалени броят на полетите, респективно ще бъдат намалени и вредните емисии в атмосферата.

„Ултpaeвтинитe caмoлeтни билeти, пpeдлaгaни oт няĸoи ниcĸoтapифни aвиoĸoмпaнии, нe cъoтвeтcтвaт нa цeнaтa, ĸoятo плaщa плaнeтaтa“ е мнението на френския транспортен министър Kлeмaн Бoн.

С цел опазване на околната среда през месец май Франция спря някои вътрешни полети, като предложи на населението да ги замени с влак. Става дума за дестинации на разстояние не повече от 2.5 часа път.

Подобно предложение не може да остане без реакция от нискотарифните авиокомпании. Първият реагирал остро беше гeнepaлният диpeĸтop нa Rуаnаіr Eдyapд Уилcън. Той смята, че подобно предложение е „достойно за Северна Корея“, но не и за Европа.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 23 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Виж ти

    55 2 Отговор
    Франсетата са се загрижили за климата. Смях. Гледат печялбата, затова гнявят. Не могат да предложат конкуретни ниски тарифи смешниците....

    Коментиран от #4

  • 2 Някой

    49 5 Отговор
    Джендъризма удря в главата. При това яко!
    Наистина трябва пълен ресет на Европа. Какво, искат да ни направят крепостници ли? Нали уж от това се отървахме преди 34 години?
  • 3 Бял Кос

    66 2 Отговор
    ""....Ултpaeвтинитe caмoлeтни билeти, пpeдлaгaни oт няĸoи ниcĸoтapифни aвиoĸoмпaнии, нe cъoтвeтcтвaт нa цeнaтa, ĸoятo плaщa плaнeтaтa“ е мнението на френския транспортен министър Kлeмaн Бoн."" И това се отнася за евтините билети, виж скъпите сигурно съответстват на цената която праща планетата. Плитък ционизъм в действие.
  • 4 Калпазанин

    44 4 Отговор

    До коментар #1 от "Виж ти":

    Ами загрижиха се, щото кранчетата от Африка се затварят лека полека очаквам с нетърпение следващия преврат
  • 5 Третото очо

    45 2 Отговор
    Да си изсмучеш такава причина от пръстите е признак на безсилие съпроводено от алчност. Като не си конкурентно способен, замълчи. Не всички блеем, мосю....
  • 6 ДемоВерсия

    39 5 Отговор
    Демо версията беше, че имало единен пазар и всеки предлагал каквото реши ... стига да имало търсене. Държавата не се месила в частния бизнес и куп други "демо неща" ... Само 16 години сме в ЕС и вече виждаме, че държавите се мешат във всичко и Соца даже беше цвете в сравнение с глупостите, които измислят сега: примерно на определени нации да им взимат пастата за зъби и телефоните ако дойдат в Европа :Д
    :Д::Д:Д:Д Щеше да е смешно, ако не беше повече от трагично. Българското успокоение, че развалихме поредната "империя"
  • 7 Ти си

    35 2 Отговор
    Аха и колко авиокомпании ще фалират и колко души ще изгубят работните си места ?
    Хайде стига навсякъде и във всичко сте си измивали ръцете с екология , климат и какви ли не зелени простотии ....
  • 8 франсето си мисли

    17 3 Отговор
    че всичките са богати като него
  • 9 Злогош

    28 2 Отговор
    Интересно ако аз като частник си продавам черешите на пазара за по 5 лева киното дали ще ми забранят да ги продавам защото франсетата немогат да продават техните за по 15 евро киното? Или ще ми излязат с аргумента че цената на която предлагам билетите не съответства на цената която плаща планетата,!

    Коментиран от #14

  • 10 TV Бобов дол

    30 7 Отговор
    Почвам да изпитвам носталгия по социализма и бай Тошо след такива статии !
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Псевдоним

    19 2 Отговор
    Това не е ли пазарна икономика?
  • 13 TV Бобов дол

    19 2 Отговор
    Над 1000 града искат да забранят месото, млякото и личните автомобили до 2030 г. Наричат ​​инициативата си „Състезание до нула“. На разбираем език това означава: нула кг месо, нула кг млечни продукти, 0 лични превозни средства. Освен това на човек е позволено да купува само три нови дрехи годишно и може да предприеме само един полет на къси разстояния на всеки три години. Тези цели могат да бъдат намерени в доклада „ Бъдещето на градското потребление в свят от 1,5°C “. Това беше публикувано за първи път през 2019 г. Версията от 2023 г. съдържа същото съдържание .
    Вярва ли ви се или не Русе е в този списък
  • 14 при храната

    19 3 Отговор

    До коментар #9 от "Злогош":

    е друг начина - там просто субсидират техните скъпи, защото отговарят на измислени критерии за субсидии на които ти не отговаряш, държавна пазарна диктатура