Last news in Fakti

15 Септември, 2023 08:55 17 894

MobiSystems: Българската компания, успешно конкурираща се с Майкрософт от над 20 години

MobiSystems: Българската компания, успешно конкурираща се с Майкрософт от над 20 години - 1

Когато говорим за успешни български продукти продавани по цял свят, човек лесно ще се сети за българското кисело мляко или продуктите направени от розово масло. Малко обаче знаят, че голяма заслуга за развитието на вече огромната индустрия за приложения за мобилна продуктивност бяха продуктите на българската компания МобиСистемс (MobiSystems), която вече повече от 20 години се конкурира успешно с титани като Майкрософт (Microsoft) и Гугъл (Google).

Основана през 2001 г. в Сан Диего, САЩ от двама български студенти, MobiSystems стартира с прозорливата идея, че бързо развиващата се индустрия за мобилни устройства може да е един съвсем нов източник на продуктивност, който да е наш неизменен помощник, където и когато ни потрябва.

“Дори преди появата на смарт устройства виждахме огромни възможности за разработка на иновативни софтуерни решения за образование, работа и всекидневие. Искахме да върнем правото на избор в ръцете на потребителя и да му дадем свободата да бъде продуктивен, където и когато сметне за нужно” казва Станислав Минчев, съосновател и изпълнителен директор на MobiSystems.

Особено в днешно забързано ежедневие, когато концепцията за работа от вкъщи или в движение намира все по-широка популярност, приложенията на MobiSystems се доказват като особено ефективно решение. Всеки търсещ по-ефективно управление на времето си или по-висока адаптивност към динамичното си ежедневие може лесно и спокойно да подпише важен договор от летището или пък да преведе уличен надпис, докато пътува.

Днес MobiSystems е сред глобалните лидери в индустрията за мобилна продуктивност и може да се похвали с богато портфолио от продукти, изтегляни над 500 милион пъти от потребители по целия свят. Компанията бе сред първите разработили пълен офис пакет за мобилни устройства, значително по-рано от глобални компании като Майкрософт (Microsoft) и Гугъл (Google). Също така, MobiSystems е една от едва трите компании, заедно с горепосочените гиганти, разработили междуплатформен офис пакет с включена електронна поща. Като българската компания даже изпреварва именитите си конкуренти, включвайки и значителни функции за работа с PDF файлове, нещо, с което Microsoft 365 и Google Docs не могат да се похвалят.

Продуктите на MobiSystems

Приложенията на MobiSystems се характеризират със своя фокус върху лесно използване, регулярни актуализации и силни възможности за междуплатформена работа. Нека погледнем по-отблизо продуктите, използвани ежедневно от стотици милиони потребители по цял свят.

OfficeSuite - Междуплатформен офис пакет

OfficeSuite е приложение даващо на потребителите си пълна свобода да се справят със задачите си, независимо от локация, устройство, файлов формат или операционна система.

* Многократен носител на международни награди за мобилни приложения с над 500 милиона изтегляния.

* Предлага 5 богати приложения за документи, таблици, презентации, електронна поща и PDF файлове.

* Достъпно от Android и iOS мобилни устройства, Windows компютри, а скоро и macOS компютри.

Ако искате да научите повече за OfficeSuite или да започнете безплатен пробен период, посетете OfficeSuite.com.

PDF Extra - Професионален PDF редактор, конвертор и четец

PDF Extra е междуплатформено приложение, предоставящо пълен набор от функции за работа с PDF файлове.

* Създаване и редакция на текст, елементи, структура и форматиране в PDF файлове.

* Конверсия от PDF формат към Word, Excel и ePub файлови формати.

* Попълване и подписване на бланки, функции за защита и много други полезни инструменти за вашите PDF файлове.

Oxford Dictionary - Речник 15-в-1 с над милион дефиниции от Oxford Languages

Oxford Dictionary съдържа 13 двуезични и 2 тълковни речника от Oxford Languages, световен лидер в изучаването на езици от над 150 години.

* Над милион думи и изрази с висококачествени аудио произношения.

* 13 двуезични речника - Българско-английски, френско-английски, немско-английски, испанско-английски, руско-английски, китайско-английски, италианско-английски, хинди-английски, урду-английски, португалско-английски, японско-английски, гръцко-английски и тайландско-английски.

* Два синонимни и тълковни речника - Американски английски и британски английски.

Talk & Translate - Преводач на реч, текст и снимки в реално време

Talk & Translate разбива езиковите бариери със своите над 100 поддържани езика и практични функции за превод в реално време.

* Над 100 поддържани езика

* Над 10,000 езикови комбинации за превод

* Превод в реално време на реч, текст и оптично разпознаване на текст в снимки.

MobiDrive - Междуплатформено облачно хранилище с до 2 терабайта облачно пространство

MobiDrive ви позволява да организирате, съхраните и синхронизирате своите файлове от всяко устройство и споделя богата интеграция с други приложения на MobiSystems.

* Безплатно облачно пространство от 20 гигабайта и възможност за надграждане до 2 терабайта.

* Достъпно на Windows компютри, уеб браузъри, Android и iOS мобилни устройства.

* Конверсия на файлове в над 1200 поддържани формати.

За повече информация

Ако искате да научите повече и да сте информирани за всички новости около продуктите на MobiSystems, посетете официалния сайт на компанията и последвайте @mobisystems във Facebook, Instagram и LinkedIn.