Last news in Fakti

2 Октомври, 2023 10:13 1 479 8

Pfizer и AstraZeneca откриват производство в една от най-големите държави в света

  • казахстан-
  • pfizer-
  • astra zeneca

Това е Казахстан

Pfizer и AstraZeneca откриват производство в една от най-големите държави в света - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Казахските власти очакват да стартират производството на лекарства от Pfizer и AstraZeneca в републиката, съобщиха от правителствената пресслужба след заседание на Съвета за подобряване на инвестиционния климат.

"Премиерът Алихан Смаилов отбеляза, че правителството активно си сътрудничи с основните представители на световната фармацевтична индустрия, предоставяйки пакети от мерки за държавна подкрепа. По този начин с Pfizer се планира сключване на инвестиционно споразумение за локализиране на производството на лекарства. Споразумение постигнахме с AstraZeneca за създаване на договорно производство на оригинални лекарства с обемни инвестиции от 32 млн. USD“, се казва в изявлението.

Също така, като част от неотдавнашното посещение на президента на Казахстан Касим-Жомарт Токаев в САЩ, беше подписано рамково споразумение с GE Healthcare за локализиране на производството на медицинско оборудване на стойност 60 млн. USD. Ще се разработват редица проекти с Roсhe на стойност 2,5 млн. USD. Те са на различни етапи на изпълнение на договорни производствени проекти с инвеститори от Южна Корея, Турция, Египет и Израел“, уточниха от пресслужбата.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Всеки

    0 7 Отговор
    Бяга от потъващия кораб расия
  • 2 Диктатор Ердоганчо!

    9 0 Отговор
    Урсулка и Пфайзер са дружки!
  • 3 Тези фашисти искат

    7 0 Отговор
    да се въведе абонамент на т.н. "ваксини"! Ще те плашат с какво ли не, ще те задължават, да се абонираш, всеки 6 месеца да те бодат.
    Истината е да им кажеш да ти се махат от главата и изобщо да не ги слушаме. Техният интерес са пари, власт, тотален контрол над нас... Но това минава през жестока диктатура над нас. Еми показваш им един от пръстите си и да изчезват. Нямат власт над нас, ако ние самите не се съгласим и за това те ни плашат, за да се съгласим да им позволим те да са НАД нас и да ни мачкат! В момента, в който ги пращаме да пасат патици, те стават никои, а ние сме свободни от такива психопати!
  • 4 Копипасте

    3 0 Отговор
    От години фармацевтичната индустрия създава клиенти, а както би трябвало - лекарства!

    Коментиран от #5

  • 5 Копипасте

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Копипасте":

    Корекция : а не както би трябвало - лекарства!

    Коментиран от #6

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 незнайко

    1 1 Отговор
    Откога Казахстан е една от най големите държави ?