Last news in Fakti

11 Октомври, 2023 23:04 3 258 13

Над 100 френски фирми дойдоха на крака в България

  • франция-
  • компании-
  • френски компании-
  • българия-
  • бизнес

Френските компании ще посетят различни индустриални производства в София и Пловдив

Делегация от над 100 френски фирми е на посещение в София, съобщиха от Френско-българската търговска и индустриална камара (ФБТИК). Това е най-голямата досега делегация от френски предприемачи, която посещава страната в търсене на партньори, посочват от посолството на Франция.

Френските фирми с интереси в секторите "Текстил и мода", "Храни", "Роботика", "Металургия", "Въздушен транспорт", "Логистика" и други са на опознавателна мисия в България от днес до 13 октомври, информираха от Българската стопанска камара (БСК).

Посещението е организирано с подкрепата на Френско-българската търговска и индустриална камара, Българската стопанска камара и посолството на Франция.

Делегацията се води от Ерик Шалан- Белвал, председател на регионалната структура на френската работодателска организация MEDEF от департамента Ил е Вилен, част от регион Бретан, който е придружен от френския евродепутат Мари-Пиер Ведрен, член на групата "Renew Europe" и заместник-председател на Комисията по международна търговия на Европейския парламент, информират от посолството.

Инициативата за посещението е на регионалната структура на MEDEF, съобщиха от Българската стопанска камара. БСК и MEDEF са членове на най-голямата представителна организация на бизнеса в Европа BusinessEurope и това посещение е още една стъпка към сближаване на двете работодателски организации, отбелязват от БСК.

В рамките на посещението на деловата делегация е насрочен българо-френски бизнес форум, който ще се състои утре - 12 октомври, от 10:30 до 12:30 ч., в столичния хотел "Интерконтинентал" (бивш "Радисън"). На срещата БСК ще запознае делегацията с перспективите пред икономиката на България, структурата на работодателските системи и отношенията със синдикатите в страната. Ще се състои и дискусия с френски фирми, работещи в България.

В края на форума БСК и MEDEF ще подпишат споразумение за по-задълбочено сътрудничество, обмен на информация и мнения, от значение за подобряване на бизнес средата в Европа, както и ангажимент за обслужване на френски и български компании, членове на двете организации, желаещи да установят контакти и бизнес сътрудничество помежду си.

След форума френските гости ще посетят български предприятия от секторите "Текстил и мода", "Храни и напитки", и "Роботика", като посещенията са организирани от БСК, в партньорство с членуващи в Камарата браншови организации и фирми, съобщиха от БСК. Френските компании ще посетят различни индустриални производства в София и Пловдив, информират от посолството.

Програмата на посещението включва среща в парламента с членове на Групата за приятелство България-Франция, представяне на историята и политическата система на страната, както и представяне на икономическите предимства на България и нейните основни икономически сектори, съобщиха от посолството.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Естествен Интелект

    17 3 Отговор
    Тука всичките Парле франсе...
  • 2 бандит методиев борисов

    16 1 Отговор
    аз убих България !
  • 3 И ще избягат с 200

    14 2 Отговор
    Или са се напушили, или не знам...
  • 4 778

    23 4 Отговор
    Дошли са да търсят нови роби.
  • 5 българан

    15 3 Отговор
    от къде ли са разбрали, че правителите ни са уникални в правенето на френска лю....в!!! :)
  • 6 Стар корупционер

    20 2 Отговор
    Конкуренцията пак пристига на оглед.Следва познатото набелязване,изкупуване за жълти стотинки и унищожаване на производства.
  • 7 Джоко

    6 1 Отговор
    Е, на ръце ли да дойдат....

    Коментиран от #13

  • 8 Фран зелка

    4 3 Отговор
    Всички идват, гледат и после - газ с двеста.
  • 9 ДОНЧО ГОРСКИЯ

    11 2 Отговор
    ТЪРСЯТ ЕВТИНА РАБОТНА РЪКА И НЕ ПЛАЩАНЕ НА ДАНЪЦИ
  • 10 123

    8 3 Отговор
    Край, докараха дървениците и в България ..... що не си седяхте у Францето.
  • 11 ИНЖ

    4 5 Отговор
    Сакън!!! Дайте да ги изгоним тия франсета!!!! Не искаме в Европа!!! Върнете ни СССР!!! Искаме си Соц-а!!!
  • 12 мани беги

    3 0 Отговор
    ай ся да си тръгват с краката
  • 13 разочарование

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Джоко":

    Очаквали са ги на москвичи.;)