Last news in Fakti

20 Октомври, 2023 11:17 1 108 9

Във военен режим! "Мудис" преразглежда А1 рейтингите на Израел за възможно понижение

  • израел-
  • мудис-
  • икономика-
  • бенямин нетаняху

Има огромно увеличение на разходите по осигуряването на израелския държавен дълг, използвайки суапове за кредитно неизпълнение

Във военен режим! "Мудис" преразглежда А1 рейтингите на Израел за възможно понижение - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Глобалната рейтингова агенция "Мудис" (Moody’s) постави на преразглеждане А1 рейтингите на Израел за възможно понижение, позовавайки се на текущия военен конфликт с палестинската ислямистка групировка "Хамас", предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Израелският министър на отбраната Йоав Галант заяви пред събралите се войски на границата с ивицата Газа, че те скоро ще видят "отвътре" палестинския анклав, намеквайки, че операцията, целяща да унищожи "Хамас", наближава.

"Краткосрочен конфликт също би могъл да окаже влияние върху кредитния рейтинг, но, колкото по-продължителен и по-сериозен е обаче военният конфликт, толкова по-голямо е влиянието му върху политическата ефективност, държавните финанси и икономиката", съобщи "Мудис".

Има огромно увеличение на разходите по осигуряването на израелския държавен дълг, използвайки суапове за кредитно неизпълнение.

Инвеститорите използват суаповете или като инструмент за защита, или, за да спекулират и миналата седмица разходите на Израел за закупуване на суапове за кредитно неизпълнение нараснаха с 80 на сто.

Рейтингът на Израел никога не е бил понижаван от трите основни рейтингови агенции - "Стандарт енд Пуърс глоубъл" (S&P Global), "Мудис" и "Фич" (Fitch).

По-рано тази седмица конкурентната рейтингова агенция "Фич" постави на преразглеждане рейтинга на страната за евентуално навлизане в отрицателна територия и предупреди, че текущият конфликт може да доведе до отрицателни рейтингови действия.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ангел

    5 0 Отговор
    Краварите и те са пред колапс чака ги шатдаун на черния петък ноември@
  • 2 рейтингите на Израел

    6 0 Отговор
    Не за възможно понижение да говорим, а Израел не трябва никакъв рейтинг да има. На мястото на цифрите една нацистка свастика трябва да има.
  • 3 българина

    5 0 Отговор
    дълг бвп на Израел е 60 процента, нашия наполовина, тяхната държава може да изчезне всеки момент, а ние ще изкараме някак още 50 г. на тях сащ им дават 5 млрд всяка година, на нас 3 за 7 г, Обаче техния рейтинг няма нищо общо с нашия ...... това са западните безценни стандарти, двойни и тройни!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 стоян георгиев

    0 0 Отговор
    Братя мюсюлмани от цял ​​свят! спрете да подкрепяте евреина Зеленски, той е евреин, подкрепя израелските власти, които убиват мюсюлмани!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.