Last news in Fakti

20 Октомври, 2023 16:35 2 795 46

Военният министър на Израел: Планът е да се освободим от отговорността си към ивицата Газа

  • израел-
  • газа-
  • хамас-
  • хизбула-
  • йоав галант

Това беше първото изявление, в което израелски лидер говори за дългосрочните планове, свързани с Газа

Военният министър на Израел: Планът е да се освободим от отговорността си към ивицата Газа - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Министърът на отбраната на Израел Йоав Галант каза днес, че една от целите на военната кампания в ивицата Газа е Израел да спре да носи отговорност за палестинския крайбрежен анклав, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Галант направи изявлението си на брифинг пред парламентарната комисия по външните работи и сигурността, съобщи канцеларията му.

"Галант обясни подробно целите на кампанията, като например унищожаването на "Хамас", както и на военния и управленския му капацитет, пълното освобождаване на Израел от отговорност спрямо Газа и създаването на нова и сигурна реалност в региона", гласи изявлението.

Министърът на отбраната заяви още, че след заличаването на "Хамас" армията не планира да контролира "живота в ивицата Газа", съобщи Асошиейтед прес. Това бе първото изявление, в което израелски лидер говори за дългосрочните планове, свързани с Газа.

Галант каза, че Израел очаква войната с "Хамас" да протече в три етапа. Първо армията ще атакува групировката в Газа с въздушни удари и сухопътни маневри, след което ще разгроми огнищата на съпротива, а накрая ще се освободи от "отговорността си за живота в Газа".


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Трол

    18 38 Отговор
    Точно и ясно!
    СВО и сбогом Палестина.

    Коментиран от #11, #31

  • 2 метеоролог

    40 9 Отговор
    Само да попитам времето оправили се стана ли подходящо за мошетата за да тръгнат към Газа.

    Коментиран от #28

  • 3 Гръч

    38 6 Отговор
    Те така говорят от 70 години от идването на ционистите на власт до днес
  • 4 Факт

    8 25 Отговор
    Без Евреите Германия щеше да Бъде просто едно Блато

    Коментиран от #33

  • 5 Русофил

    18 8 Отговор
    Гато изселят всички от Газа в Сирия, Израел ще поеме цялата отговорност за територията.
  • 6 шегичка

    35 5 Отговор
    Планът бил еди какъв си, да не би евреите да са решили да си търсят нова обетована земя оти язе друг начин не виждам за да си изпълнят плана.

    Коментиран от #46

  • 7 Марко

    30 5 Отговор
    Израел никога никаква отговорност не е носил към концлагеристите от Газа. С изявлението си израелският министър променя само едно, настоява сега и светът да признае правото на страната му да гледа на хората там като на унтерменши.
    А после в Газа влизат танковете. Какво биха правили танкове в територия, обявена за обиталище на унтерменши, оставям на другите да съобразят...
  • 8 стоян георгиев

    16 1 Отговор
    Древната църква "Св. Порфирий" от грацката (грацка) православната църква бързо беше разрушена поради военния конфликт в Газа.
    „Министерството на вътрешните работи в Газа съобщи за срутване на православната църква „Свети Порфирий“ в централния град на Газа в резултат на израелската атака и потвърди наличието на това в ранената среда на Хорат, те го приютиха в църквата. ”, цитат от гръцката обществена телевизия ia ERT.

    Коментиран от #12

  • 9 Механик

    31 4 Отговор
    Под освобождаване от отговорност, да разбираме ли, че ще избият всички в Газа и по тоя начин няма да има отговорност?
    Те едно време и в Америка така са се освободили от отговорност към индианците. Избили ги и готово, няма отговорност.
  • 10 Опааа

    25 5 Отговор
    Много нагли тия ционисти! 🤦‍♂️ Навсякъде са! Ужас! 😮
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Анонимен

    12 2 Отговор

    До коментар #8 от "стоян георгиев":

    На 13 декември 2021 г. тринадесет християнски патриарси и лидери на християнски църкви в Йерусалим излязоха с апел, в който обръщат внимание на властите и обществеността върху заплахата, която съществува за християнското присъствие в Светата Земя, предизвикана в частност от дейността на радикалните юдейски групировки, – фактите на физически нападения срещу християнското духовенство, атаките срещу християнските храмове, актовете на вандализъм по отношение на християнските светини, а също и опитите да се наруши целостта и културното своеобразие на Християнския квартал на Стария град с цел изгонване на християнското население от Йерусалим.

    Сред подписалите документа са Блаженейшият патриарх на Светия град Йерусалим и на цяла Палестина Теофил III, Арменският патриарх на Йерусалим Нурхан Манукян, апостолическият администратор на латинската Йерусалимска патриаршия архиепископ Пиербатиста Пицабала и други християнски лидери от региона.
  • 13 Без име

    7 22 Отговор
    Браво на Израел,крайно време беше да изберат спокойствието си!
  • 14 вашите планове

    15 3 Отговор
    съвсем не допадат и съвпадат с огромната част на държавите.Нищо чудно от много планове и блянове да изчезне държавата Израел.
  • 15 стоян георгиев

    17 1 Отговор
    Министерството на вътрешните работи на Газа съобщи за срутването на гръцката православна църква "Свети Порфирий" в централния град на Газа в резултат на израелски нападения и потвърди, че има ранени сред хората, приютили се в църквата. Според ERT в храма е имало 50 души, повечето от които деца и жени“, съобщава телевизионният канал.
  • 16 стоян георгиев

    5 5 Отговор
    Гръцката православна църква Свети Порфирий в ивицата Газа се срина при удар на ИД. Това съобщиха от пресслужбата на Министерството на вътрешните работи в Газа. Десетки хора можеха да загинат в резултат на това. Това съобщи сайтът "Нафтемпорики", позовавайки се на източници, запознати със ситуацията.
  • 17 стоян георгиев

    12 0 Отговор
    Църквата "Св. Порфирий" е взривена. Десетки хора са под руините. Източници в Гръцката православна църква говорят за възможна смърт на десетки палестинци под руините“, се казва в доклада.

    В материала се отбелязва, че по време на атаката до хиляда души са се криели в училището близо до църквата. Обстрелът е извършен от израелската армия. Повечето от вероятните жертви са цивилни, обикновени енориаши, потърсили убежище от бомбардировките в залата на историческата църква. Освен това в сградата са настанявани вътрешно разселени лица от северните и южните територии на Газа.
  • 18 стоян георгиев

    12 1 Отговор
    и всички мълчат! никой не се възмущава, никой не ходи на митинг, хора! Какво ти има?
  • 19 стоян георгиев

    13 1 Отговор
    Епископът на Йерусалимската православна църква, архиепископ Тивериополски Алексий каза, че на територията на манастира живеят над 400 души. Свещеникът не посочи точния брой на жертвите.
    В интернет се появи видео, на което се вижда разрушена гръцка църква в Газа, под развалините на която може да има хора. На кадрите се виждат руините на разрушена сграда. На техен фон хора в цивилни дрехи разчистват развалините.
  • 20 стоян георгиев

    11 1 Отговор
    Храмът е разрушен от ракетен обстрел, а в момента на срутването вътре е имало много хора, както християни, така и мюсюлмани.
    Според ERT, позовавайки се на Министерството на вътрешните работи в ивицата Газа, „в храма е имало 50 души, повечето от които деца и жени“.

    Коментиран от #39

  • 21 Нацизъм в действие !

    16 0 Отговор
    Избиване на населението и анексиране на територията
  • 22 По гнусна дефиниция за Геноцид

    17 1 Отговор
    Трудно човек може да измисли. Гнус ! И Хитлер не се е сетил даже за подобен изказ """" да спре да носи отговорност за евреите """"

    Коментиран от #32

  • 23 Ха, дано арабите

    9 2 Отговор
    От района решат да ви освободят и вас по подобен начин - от отговорност, от мъките на живота…
  • 24 Има ли някой

    15 5 Отговор
    Който още да не е разбрал какво говори тоя Йоав Галант ? Говори за Пълно избиване на 2 милиона и триста хиляди души....
  • 25 оня

    12 3 Отговор
    Целта ви е да изгоните палестинците и да окупирате още земя палестинска.
  • 26 МИЛОСЪРДНА СЕСТРА🚑

    1 0 Отговор
    ДЕМЕК...НЕЩО КАТО ....
    ИМАЛИ ЖИВОТ НА ...ЮПИТЕР....
  • 27 Трябва да се събудим...

    11 0 Отговор
    Съвета за сигурност на ООН, .......„сме в дълг с действия, а не с думи на хилядите жертви на геноцида в Сребреница, Уганда и Дарфур, Газа.... длъжни сме към всички тези, които са преживели зверства, кланета и престъпления срещу човечеството.",
  • 28 Молете се

    9 1 Отговор

    До коментар #2 от "метеоролог":

    Молете се ‘ времето’ да не се оправя. Израел ако тръгне, ще си отидат 80% от палестинците. Израелците нямат жал към арабите. За тях те са по- долни и от животни!
  • 29 Израел не само ще окупира Газа

    14 3 Отговор
    и ще избие палестинците, той ще започне и по-широка война, която ще включи и Ливан и ще окупира и него. Ако Арабската лига не предприеме мерки Израел ще осъществи глобален геноцид и нацистка окупация, прочистване и милиони цивилни жертви.
  • 30 Нацисти ,точно нацисти

    9 0 Отговор
    Министърът на отбраната заяви още, че след заличаването на "Хамас" армията не планира да контролира "живота в ивицата Газа", съобщи Асошиейтед прес. Това бе първото изявление, в което израелски лидер говори за дългосрочните планове, свързани с Газа.=========живот в Газа просто няма да има и няма да има какво да контролираме .......
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Знайко

    2 3 Отговор

    До коментар #22 от "По гнусна дефиниция за Геноцид":

    Пак не си разбрал!
    Без отговорност за палестинците в Газа!
    Вие как чететете наобратно тия статии ...не знам.
    Хем са ти го написали, хем си фантазираш нещо което дори не е твоя фантазия, а нечий план.
    Ами ще се пробваме да го наложим, ако има балъци да повярват, ще продължим проекта и ще го напрвим глоабален.
    Еми да....явно има достатъчно балъци!
  • 33 Дааааааам

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "Факт":

    Глупости. Няма по - голямо блато от жидовското. То е предверието към ада. А ти потомък на Лилит ли си? Няма начин да не си.
  • 34 Дълго_Име

    3 1 Отговор
    Как бе аланкоуло, как ще го направите това освобождаване от отговорност от Газа? Еврейчето не изплюва камъчето и директно да каже - "освобождаване от отговорност" = изтриване на Газа от земята! На това му се казва еврейска демагогия и изуитщина!
  • 35 Само че

    3 1 Отговор
    Министърът на отбраната на Израел не казва след заличаването на "Хамас" колко души мисли че ще останат в Газа ?????
  • 36 Истината е, че тоя говори за

    5 1 Отговор
    заличаването на "Хамас" а мисли за заличаването на палестинците.
  • 37 Хитлер 1939 г

    7 1 Отговор
    Европа трябва "да спре да носи отговорност за евреите "......
  • 38 АВС

    2 2 Отговор
    Израел,влезели в Газа целият арабски свят ще стане и тогава край с тях.Иран ги предопреди.
  • 39 Знайко

    1 1 Отговор

    До коментар #20 от "стоян георгиев":

    Стоенчо, ти ли си наистина?
    До вчера хвалебстваше великите киборги избиващи десетки орки на ден, днес се възмущаваш за храмовете?
    Нещо двоен стандарт към убийствата ли?
    Да не си сменил центовете с кешели?
    Ауууу,,,срамота ама високо платена! Нали?
    И пак синекурни цитатачета от заглавия в телеграм.
    Отивам да повърна, а за минусите не се тревожи!

    Коментиран от #41, #42

  • 40 ХОРА АЗ СЪМ СВИДЕТЕЛ:

    1 3 Отговор
    Хора веднъж минах под газа в бункерите и изведнъж се чуваха мъжки гласове много дълбоки и плашещи..
    Чуваше се пеене на балади хриптене ръмжене дори плач, и реших да проверя какво става започна да се чува и удари силни по стената, и когато отидох да проверя, путин НАГРАБИЛ Бенямин Нетаняху и качил краката му върху раменете си тъкмо ги видях какви ги вършат но путин се ЗАСРАМИ ЧОВЕКА u изведнъж пусна Нетаняху долу.. а евреина взе и оцапа пода....

    Коментиран от #45

  • 41 стоян георгиев

    0 1 Отговор

    До коментар #39 от "Знайко":

    когато съм трезвен, пиша правилни мисли без грешки, но когато съм пиян, каквото и да ми дойде в главата с грешки, не виждам добре буквите и главата ми не може да мисли. Днес съм трезвен и мислите ми са трезви. Слава на Велика Русия!!!
  • 42 стоян георгиев

    0 2 Отговор

    До коментар #39 от "Знайко":

    когато съм трезвен, пиша правилни мисли без грешки, но когато съм пиян, каквото и да ми дойде в главата с грешки, не виждам добре буквите и главата ми не може да мисли. Днес съм трезвен и мислите ми са трезви. Слава на Велика Русия!!!
  • 43 стоян георгиев

    0 3 Отговор
    Братя мюсюлмани от цял ​​свят! спрете да подкрепяте евреина Зеленски, той е евреин, подкрепя израелските власти, които убиват мюсюлмани!
  • 44 Едуард Петров

    1 0 Отговор
    Добър план!
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.