Last news in Fakti

5 Декември, 2013 13:24 1 246 0

Тайван залага на шест иновативни индустрии

  • тайван-
  • индустрия

Асоциация ще подпомага външните връзки на Тайпе

Асоциация за външни отношения е създадена в Тайпе. Задачата на организацията е да подпомага връзките на Тайван с неговите партньори по целия свят, съобщава сайтът Taiwan Today.

През последните десетилетия страната направи пробив в икономическото си развитие, залагайки на развитието на шест индустрии – високотехнологично земеделие, туризъм, зелената енергетика, здравеопазване, биотехнологии и култура и иновации.

Благодарение на тях Тайван се наложи като „жизнена демокрация и технологии лидер“. Страната е вдъхновяващ пример и важен играч в насърчаване на регионалния мир и стабилност.

Тайван е разположен в западната част на Тихия океан, в Източна Азия, и е една от горещите дестинации на световната бизнес карта.

Създаването на асоциацията за външни отношения има за цел да улесни връзките на страните от Азиатско-тихоокеански регион с останалите части на света.

Министерството на външните работи на Тайван ще продължи да работи в тясно сътрудничество с други компетентни държавни институции, за да насърчава активното участието на Тайван в регионалната икономическа интеграция .

8 тайвански фирми намират място в класацията Tech 100 на Business Week, а Economist Intelligence Unit класира Тайван на 6-то място в света по иновации. Тайванските производители държат 54 процента от пазарния дял на LCD монитори, 85 процента от пазара на дъна и 89 процента от пазара на преносими компютри.

Това помага на страната да изгради някои от най-успешните ИТ марки в света, сред които лидерът в компютърните продукти Acer и водещата компания за мрежови решения D-Link.

Не трябва да се забравя и факта, че през 2012 г., Тайван е вторият по големина в света производител на соларни клетки; на второ място по производство на светодиоди или LED елементи, и на трето място по соларни модули, става ясно от съобщение на Министерството на икономическите връзки.

През изминалата година общата стойност на 20-те най-големи тайвански марки възлиза на 12.4 милиарда долара.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА