Last news in Fakti

28 Ноември, 2023 10:47 7 223 7

Държава утроява добива на въглища

  • индия-
  • въглища-
  • добив-
  • планове

Плановете на Индия са да направи това до края на 2028 година

Държава утроява добива на въглища - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Индия, която получава 95% от въглищата си от открити рудници, възнамерява да утрои производството на това гориво в мините до 2028 г. до 100 милиона тона годишно, съобщава вестник Financial Times.

„Индия е на пътя на ускорен индустриален и икономически растеж, а въглищата продължават да играят ключова роля в развитието на страната“, каза Амрита Лал Мину, представител на индийското министерство на въгледобивната промишленост. Той добави, че правителството се ангажира да създаде стимули за привличане на чуждестранни инвестиции.

Републиката няма алтернатива на евтин и достъпен източник на гориво за осигуряване на енергийната сигурност на населението. Утрояването на подземното производство на въглища до 2028 г. ще помогне да се компенсира изчерпването на откритите резерви и постепенното спиране на вноса.

Вносът на въглища в Индия възлиза на 90 милиона тона годишно, но ще бъде спрян с прехода към износ след увеличаване на производството им в страната, въпреки факта, че до 2030 г. вътрешните нужди на републиката от гориво ще достигнат 1,5 милиарда тона годишно. Прогнозните запаси от въглища в страната достигат 361 милиарда тона.

Според Министерството на въгледобивната промишленост през финансовата 2022-2023 г. (приключила на 31 март) производството на въглища в Индия се е увеличило с 14,77% спрямо предходната година и възлиза на рекордните 900 милиона тона. През 2023-2024 г. се очаква тази цифра да надхвърли 1 милиард тона.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 15 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Исторически парк

    41 5 Отговор
    А ние закриваме тецове
  • 2 Ще говорим пак

    12 21 Отговор
    Цветнокожите ще запалят планетата
    Безполезниците
  • 3 !!!!!

    29 3 Отговор
    Нашъе зелени кратуни какво ще кажат по въпроса.

    Коментиран от #5

  • 4 ехо

    10 1 Отговор
    Копи-пейст, копи-пейст...без никаква мисъл. Милиони тона, после, милиарди тона... пък не били по открит, а по подземен начин...ужасТ!!!
  • 5 опаа

    22 2 Отговор

    До коментар #3 от "!!!!!":

    ганчо кат по умен закрива тецове, вецове и аецове за да се хареса на гретка ек и да чака енергия от слънцето, криещо се зад изгорелите самолетни горива.
  • 6 Макробиолог

    14 0 Отговор
    Колко още германии ще трябва да минат на зелено?
  • 7 Експерт

    4 2 Отговор
    Индия по население е два пъти по-голяма от Европа и ЕС може да затваря атомни и въглищни централи, а Индия, Китай и Русия тотално замърсяват планетата Земя и НЕ ИМ ПУКА!!! Фон дер Лайън работи на празни обороти за Зелена сделка!!! ЕВРОПА СЕ САМОУНИЩОЖАВА ЗА СМЕТКА НА НАГЛИТЕ МНОГОЛЮДНИ ДЪРЖАВИ!!!