Last news in Fakti

8 Декември, 2023 12:11 4 188 6

Apple си намери нова азиатска държава, в която ще произвежда 25% от iPhone

  • индия-
  • apple-
  • iphone-
  • производство

Това е Индия

Apple си намери нова азиатска държава, в която ще произвежда 25% от iPhone - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Американската корпорация Apple планира да произвежда над 50 милиона iPhone в Индия годишно през следващите две-три години, пише Wall Street Journal, позовавайки се на свои източници.

Ако плановете се реализират, Индия ще представлява една четвърт от световното производство на iPhone и този дял ще се увеличи до края на десетилетието. Заводът на Foxconn, който се изгражда в южния щат Карнатака, се очаква да започне работа през април и да произвежда 20 милиона мобилни телефона годишно, предимно iPhone, през следващите две до три години.

Apple също е избрала Индия като своя основна база за производствената фаза на бюджетните iPhone, които ще бъдат пуснати на пазара през 2025 г.

По информация на аг. Bloomberg, индийският конгломерат Tata Group планира да построи един от най-големите заводи за сглобяване на iPhone в Южна Индия.

През последните няколко години Apple засили дейността си в Индия и се превърна в най-големия износител на мобилни телефони от страната. Тайванската компания Foxconn Technology Group, най-големият договорен производител на електроника и асемблер на iPhone, започна производството на iPhone 15 в завод в индийския щат Тамил Наду. Има два варианта на телефона, които се произвеждат в Индия – iPhone 15 и iPhone 15 Plus.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сатана Z

    13 17 Отговор
    Украинците и те искаха да сглобяват IPhone,ама се захванаха с непосилната задача да нападнат Русия .

    Коментиран от #5

  • 2 Кокошката🐔🐔🐔

    18 9 Отговор
    Айфоните скоро са история, китайците вече са им вдигнали мерника
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Наблюдател

    4 6 Отговор

    До коментар #1 от "Сатана Z":

    Украинците не са нападали Русия, те просто са трън в окото на руския президент. Да бяха мирно седяли, не биха чудо видяли. Из българска поговорка.
  • 6 Да да

    3 3 Отговор
    Въпреки че iPhone на Apple е проектиран в Калифорния, компонентите му се доставят от различни държави, а сглобяването се извършва главно в Китай.
    Скоро червивите ябълките ще изпадат от дървото