Last news in Fakti

6 Декември, 2023 08:56 1 084 2

Важни дискусии в българския павилион на COP28

  • cop28-
  • оае-
  • български павилион

Те касаят възобновяамите енергоизточници и за декарбонизация на икономиката

Важни дискусии в българския павилион на COP28 - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

В българския павилион на COP28 в Дубай днес е предвидено да продължи дискусията „Приносът на Централна и Източна Европа и Югоизточна Европа към амбицията за утрояване на възобновяемите енергийни източници до 2030 г“. Обобщаване на ролята на Централна и Източна Европа (ЦИЕ) и Югоизточна Европа (ЮИЕ) и перспективите на региона за насърчаване на използването на възобновяеми енергийни източници (ВЕИ) е предвидено във втората част на започнала вчера кръгла маса.

Как българските малки и средни предприятия се придържат към дейности за зелени иновации в областта на логистиката, кръговото моделиране и решенията, базирани на природата, ще бъде показано на събитието „Малките и средни предприятия като лидери на иновациите в екосистемите“, уточнява БТА.

Минното дело и секторът на металите трябва да се справят едновременно с нарастващото търсене на суровини чрез диверсификация на веригите за доставки и с необходимостта от устойчив добив и преработка на тези материали. Пътят към нулево нетно потребление обаче изисква дълбока трансформация, която води до нови предизвикателства, които вероятно ще променят облика на тези индустрии. Сесията „Лидерството на българския бизнес при декарбонизация на тежката индустрия“ има за цел да представи постиженията и опита на българските лидери в областта на индустрията. Модератор на събитието се очаква да бъде министърът на околната среда и водите Юлиан Попов. Домакин на трите събития, предвидени в програмата днес, е Министерство на околната среда и водите.

Устойчивото градоустройство и развитието на градовете в условията на променящия се климат са сред водещите теми, предвидени в дискусиите на срещата на министри на градоустройството, жилищното настаняване и екологичните финанси, както и на регионални и местни лидери, финансови институции и неправителствени организации в програмата на председателството на КОП28 днес. Очаква се те да обсъдят многообразни действия на различни нива за устойчива урбанизация в редица сектори, сред които строителство, управление на отпадъците, вода, транспорт, енергия, природа, съобщиха организаторите на конференцията на климата. Форумът се провежда в Дубай, ОАЕ.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 зрител

    5 0 Отговор
    дрън-дрън и ала-бала !

    Коментиран от #2

  • 2 Смех !

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "зрител":

    Чики-рики 😂