Last news in Fakti

26 Юни, 2023 14:30 1 441 6

ОАЕ е най-желаната страна от младите хора

  • обединени арабски емирства-
  • оае-
  • дубай-
  • абу даби-
  • младеж

Арабските младежи отново нарекоха ОАЕ най-привлекателната страна за живеене

ОАЕ е най-желаната страна от младите хора - 1
Снимка: Shutterstock

За 12-и път Обединените арабски емирства са признати за най-привлекателната страна за арабските младежи. В анкетата по тази тема са участвали над 3600 души на възраст от 18 до 24 години от 18 държави.

Младите хора ценят най-вече безопасността и чувството за сигурност, те също отбелязаха растяща икономика, ефективно управление, чиста околна среда и лесното започване на бизнес.

Младите араби биха искали родните им страни да бъдат като Обединените арабски емирства. Те смятат ОАЕ за добро място за създаване на семейство, страна с качествено училищно образование и високи заплати, както и различна културна идентичност.

ОАЕ е най-желаната страна от младите хора
Снимка: Shutterstock

„ОАЕ продължават да бъдат фар за арабските младежи, търсещи работа, възможности и свобода да разгърнат пълния си потенциал“, каза Сунил Джон, основател на Asda'a BCW, PR агенция, която провежда годишното проучване.

Една четвърт от всички анкетирани определят ОАЕ като най-добрата страна за живеене. В челната петица на страните по привлекателност за младите хора са още САЩ, Канада, Катар и Великобритания. Струва си да се отбележи, че Катар се появи в челната петица за първи път от осем години.

Списание Forbes по-рано определи Дубай като едно от най-благоприятните места за бизнесмени от цял ​​свят. Емирството спечели тази титла поради стратегическото си местоположение, топъл климат и политика на свободната търговия.

Така градът предлага много уникални възможности за амбициозни хора, които искат да реализират своите проекти. Едно от най-важните предимства за предприемачите, които създават бизнес в Дубай, са потенциалните данъчни стимули и атрактивните правила на трудовото право.

Така ОАЕ предлага една от най-ниските корпоративни данъчни ставки в света, както и освобождаване от този данък за малкия бизнес. Такава данъчна политика позволява на предприемачите да получават големи печалби и да ги реинвестират в по-нататъшното разрастване на глобални проекти.

ОАЕ е най-желаната страна от младите хора
Снимка: Shutterstock

Липсата на данъци върху личните доходи и доходите от инвестиции в недвижими имоти и акции също прави Дубай привлекателна дестинация за активни предприемачи. Правителството е създало безплатни зони за чуждестранни инвеститори, които предоставят персонализирани услуги за подпомагане на бизнеса.

Източник: The National

Превод и редакция : Оля Ал-Ахмед


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Aлфа Bълкът

    13 3 Отговор
    Най-смешната религия, жените ходят със забрадки, мъжете с рокли.
  • 3 Мхъм

    8 3 Отговор
    И взе най сресвам масовите екзекуции пред магазини и по площади , у ОАЕ ! Гледаш , снимаш с телефоно , па и залагаш пари , на кой най далече че му литне зелката. Кеф и забава !
  • 4 ОАЕ е най

    3 0 Отговор
    ОАЕ е рай.Търсят ли началници?
  • 5 верно е

    5 0 Отговор
    онзи ден бях в абу даби и средната възраст на хората беше 25г като бяха предимно индийци. Почти не видях араби, бели и жени
  • 6 ами,

    1 0 Отговор
    Нелегално минаващите границата на България арабски младежи защо тогава напират за ЕС.ОАЕ им е на една ръка разстояние, еднаква религия, език, нрави,манталитет.