Last news in Fakti

17 Декември, 2023 08:11 1 136 0

Tesla получи 153 млн. USD данъчни облекчения

  • tesla-
  • завод-
  • мексико-
  • данъчни облекчения

Причината е изграждането на завод в Мексико

Tesla получи 153 млн. USD данъчни облекчения - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Мексиканското правителство предостави на американската компания Tesla данъчни стимули на стойност 153 млн. USD за изграждането на завод в страната. „Ползите, одобрени от Съвета за базова инфраструктура и подкрепа за създаване на нови работни места под формата на намаляване на данъците върху заплатите, достигат 2,627 милиарда песо (около 153 млн. USD)“ се казва в съобщение, публикувано на сайта на правителството на мексиканския щат Нуево Леон. Тази сума представлява „само 3,37% от инвестицията на Tesla“.

Както се посочва в съобщението, одобрените помощи ще допринесат за създаването на необходимата транспортна инфраструктура и ще спомогнат за решаването на проблемите с недостига на прясна вода. Правителството на Нуево Леон отбеляза, че инвестициите на Tesla, която първоначално ще инвестира 4,5 млрд. USD в създаването на завода, ще станат рекордни в историята на щата.

По-рано губернаторът на Нуево Леон Самуел Гарсия заяви, че завод за американската компания за електрически автомобили Tesla може да бъде построен в Мексико за по-малко от девет месеца. Компанията ще бъде разположена в района на Санта Катарина, близо до границата със САЩ.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА