Last news in Fakti

22 Декември, 2023 11:37 3 551 3

Tesla с нова мегаинвестиция

  • tesla-
  • шанхай-
  • инвестиция

Стартира проект за изграждане на устройства за съхранение на енергия в Шанхай

Tesla с нова мегаинвестиция - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Американската компания Tesla официално стартира голям проект в Шанхай за производство на мощни акумулаторни батерии Megapack, съобщава агенция Синхуа.

Съответната церемония за подписване на споразумение за придобиване на земя за ново предприятие се състоя в петък сутринта в Шанхай. Заводът ще бъде разположен в новата зона Lingan в пилотната зона за свободна търговия.

Очаква се производството да започне през четвъртото тримесечие на 2024 г. Проектният капацитет на предприятието ще бъде до 10 000 мегапакета годишно, което се равнява на 40 GWh енергия.

Вече има завод за производство на електрически превозни средства на Tesla в Шанхай. Споразумението за изграждането му беше подписано през юли 2018 г. Първата фаза на завода, разположен в квартал Lingang на Шанхайската пилотна зона за свободна търговия, беше завършена само за една година до края на 2019 г.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Абе

    2 1 Отговор
    като Китай започнат с Тайван, да не се национализира, както чуждите заводи в Русия?
  • 2 Даже Мъск

    3 0 Отговор
    Инвестира в Китай, щото както си разбра с руските милиарди, на запад са много крадливи...
  • 3 Калпазанин

    3 1 Отговор
    Ресурса от Русия, работната ръка от Китай, запада загива.Мъск не случайно са му леко дръпнати очичките. Честито на печелившите