Last news in Fakti

14 Февруари, 2024 11:11 2 398 8

Безос продължава с бясната разпродажба на акции

  • amazon-
  • джеф безос-
  • акции-
  • продажба

Продаде още акции на Amazon на стойност 4 млрд. USD

Безос продължава с бясната разпродажба на акции - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Джеф Безос продаде около 24 милиона акции на основаната от него компания за електронна търговия Amazon на стойност над 4 млрд. USD, съобщи вестник Financial Times, позовавайки се на американските регулаторни органи. Съгласно Standard & Poor's, Безос остава най-големият акционер в Amazon с дял от около 9% дори след последните продажби на ценни книжа.

Както беше съобщено по-рано, предприемачът възнамерява да продаде до 50 милиона акции на компанията в рамките на 1 година, за да реализира други проекти. Планът беше договорен през ноември 2023 г. Той предвижда Безос да продаде „до 50 милиона акции от обикновените акции на Amazon при определени условия“. до 31 януари 2025 г." Общата им стойност ще бъде около 8,6 млрд. USD по текущия обменен курс на ценни книжа.

Amazon е основана през 1994 г. като онлайн книжарница. Сега това е една от най-големите корпорации в света, продаващи стоки и услуги чрез Интернет. Безос вече е трети в списъка на Bloomberg за най-богатите хора в света. Състоянието му се оценява на $185 млрд. Бизнесменът е и основател на аерокосмическата компания Blue Origin.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ааа

    12 2 Отговор
    Продава защото китайските Aliexpress и Temu са много по-добри, усетил се е , че Amazon нищо не струва, ако някой се излъже да си купи акции :)
  • 2 Баш Батка

    6 1 Отговор
    А шиши и тиквича ги пазаруват всичките.
  • 3 Варна

    13 2 Отговор
    Продава , защото предстои огромно пропадане на борсите

    Коментиран от #4

  • 4 Фена

    6 2 Отговор

    До коментар #3 от "Варна":

    По-интересно е какво прави с кеша в $ който събира. Обръща ги в йоани или в биткойни, в злато или диаманти? Питам да знаем и ние как да се подсигурим за предстоящата глобална криза.

    Коментиран от #7

  • 5 Симо

    10 3 Отговор
    Пирамидите започват да се разпадат и естествено фараоните дърпат колкото могат преди краха.
  • 6 Йеронимус БОШ

    7 3 Отговор
    Новата му жена да не иска и тя къща в Барселона или остров в Индийския океан ? Чичо Джеф да пита как се прави това не кой да е , а любимия ни бат Бойко ! Той ги знае тез неща !
  • 7 Дженерал дьо Кряк

    7 1 Отговор

    До коментар #4 от "Фена":

    Бесос е сламен човек и всяка година изплаща годишната печалба във вид на "други проекти" към господарите си.
  • 8 Наблюдател

    6 1 Отговор
    Няма шансове пред китайците, които го снабдяват. Те ще го отрежат като посредник и ще свърши в канала като ибей. Навреме напуска потъващия кораб. Когато продавачката и портиера започнат да ти се хвалят, чв са купили акции на Амазон - пеодавай