Last news in Fakti

11 Април, 2024 18:25 1 500 5

От днес компании могат да се търгуват едновременно и на българската и германската борси

  • deutsche börse-
  • бфб-
  • компании-
  • литстване-
  • акции-
  • търговия

Борсата създаде нов сегмент в съвместно сътрудничество с Deutsche Börse

От днес компании могат да се търгуват едновременно и на българската и германската борси - 1

Българска фондова борса има вече нов сегмент - EuroBridge. Новата възможност представлява своеобразна „бърза писта“ за компаниите, които искат да бъдат търгувани на българския и германския пазар. Представители на Deutche Börse, Международния депозитар на ценни книжа Clearstream, Baader Bank, ключова инвестиционна банка в Германия и първата българска компания, която се търгува на Борсата във Франкфурт Shelly Group споделиха детайли от процеса на предварителна организация, необходимите изисквания и търгуването, които всяка заинтересована компания трябва да изпълни, за да може да разшири своя бизнес модел и да привлече повече инвеститори.

Над 40 български дружества, публични и непублични, взеха активно участие в Investor Day в София. Една част от компаниите се включиха и във втората част на събитието в над общо 65 индивидуални срещи с потенциални инвеститори, на които представиха своите бизнес планове, стратегии за развитие и отговориха на въпроси относно техния бизнес модел и перспективите за растеж. По този начин компаниите получиха възможност да привлекат нови инвестиции и да подобрят своята корпоративна видимост на пазара.

„Все повече български компании ще имат възможността да търсят по-голям капитал. Най-новият сегмент за двойно листване EuroBridge ще отвори врати към глобални инвеститори за големите български дружества, на които българският пазар е отеснял. Това е ключов момент от развитието на Българска фондова борса“, обяви изпълнителният директор на БФБ доц. д-р Маню Моравенов.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Настимир Ананиев

    4 0 Отговор
    А на белгийската.
  • 2 Русофил

    6 0 Отговор
    И кой ще купува кухи фирми с милиардна оценка допуснати до БФБ?
  • 3 Професора

    7 2 Отговор
    Фондова борса е вид комар- хазарт трябва да се забрани.
  • 4 ИграХме

    0 0 Отговор
    Играхме гп този филм с немците 2 пъти и все загубихме, после друг ни беше виновен че 70 години сме си плащали грешката. Сега го играем пак на немска страна и после пак друг ще ни е виновен, че сме от губещите. Пак ще отрасне едно поколение, което ще си мисли че е хубаво винаги да се воюва на страната на немците, нищо че си съсипахме държавата с техните простотии.
  • 5 Жокера

    0 0 Отговор
    Дано това поразмърда заспалата ни борса наред с компании с надути цени има такива които се търгуват на цената на около 5% от чистата стойност на имотите, които притежават.