Last news in Fakti

22 Февруари, 2024 10:33 1 263 3

Boeing отстрани един от главните мениджъри на програмата 737 MAX

  • boeing-
  • мениджър-
  • управление-
  • промяна
Boeing отстрани един от главните мениджъри на програмата 737 MAX - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Американската корпорация Boeing реши да се раздели с един от главните мениджъри на програмата 737 MAX и направи промени в ръководството на подразделението си за търговски авиолинии, съобщи вестник The Seattle Times с позоваване на информация на компанията.

Ед Кларк - вицепрезидент на програмата 737 MAX и генерален мениджър на завода за окончателно сглобяване в Рентън, Вашингтон, напуска Boeing и ще бъде заменен от Кати Рингголд, вицепрезидент на търговските авиокомпании.

Корпорацията подчертава, че тези стъпки са предназначени да осигурят „повишено внимание към гарантирането, че всеки доставен самолет отговаря или надвишава всички изисквания за качество и безопасност“.

В началото на януари Boeing 737 MAX 9, собственост на Alaska Airlines, направи аварийно кацане на летище Портланд (Орегон) малко след излитане поради разхерметизация. Самолетът се насочи към Онтарио, Калифорния, но губи част от фюзелажа. След това FAA разпореди временно спиране на експлоатацията на самолети от този тип и извършване на проверки на тях.

Boeing 737 е семейство тяснофюзелажни пътнически и транспортни самолети за къси и средни разстояния. Произвежда се от Boeing от 1967 г. Boeing 737 стана най-популярният пътнически самолет в историята на индустрията за пътнически самолети; 10 000-ният самолет беше доставен на 13 март 2018 г.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Инженер

    5 1 Отговор
    Оказа се,че бил транс 😆😅😂😁
  • 2 Хохо Бохо

    11 0 Отговор
    Тъй става, когато самолети се правят от меринджей вместо от инженери.
  • 3 Зико

    1 0 Отговор
    На крив самолет мениджър му е виновен!