Last news in Fakti

10 Април, 2024 15:21 1 598 7

Инженер на Boeing призна за сериозни дефекти на 787 Dreamliner

  • 787 dreamliner-
  • boeing-
  • фюзелаж-
  • проблеми

Те са свързани с фюзелажа на машините

Инженер на Boeing призна за сериозни дефекти на 787 Dreamliner - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Инженер от американската корпорация Boeing съобщи за наличието на сериозни дефекти във фюзелажите на далечни самолети Boeing 787 Dreamliner.

Специалистът Сам Салехпур описа твърденията си в интервю за The New York Times и документи, изпратени до Федералната авиационна администрация на САЩ (FAA). Проблемите са възникнали от промени в процеса на инсталиране и закрепване на големи секции на фюзелажа на поточната линия. Според него фюзелажът на Boeing 787 Dreamliner е доставен за сглобяване в няколко части от различни производители, като тези части имат различна форма на ставите.

FAA потвърди пред вестника, че агенцията проучва обвиненията на Салехпур, който е работил в Boeing повече от 10 години. Изданието не уточнява дали в момента той е служител на корпорацията.

В края на март пресслужбата на Boeing съобщи, че главният изпълнителен директор на корпорацията Дейвид Калхун ще напусне поста си в края на 2024 г. поради технически проблеми и инциденти с авиокомпаниите. Калхун в писмо до служителите на Boeing каза, че януарският инцидент с Boeing 737 MAX на Alaska Airlines, който се разхерметизира и направи аварийно кацане малко след излитане и загуби част от фюзелажа, „е повратна точка“. за корпорация.

След този инцидент FAA нареди временно спиране на експлоатацията на този тип самолети и извършване на проверки. Те продължиха шест седмици и засегнаха Boeing и Spirit AeroSystems, които произвеждат фюзелажа на самолета. През март The New York Times съобщи, че Boeing е провалил 33 от 89 проверки на FAA.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Сталин

    12 1 Отговор
    Ами така става като дискриминират белите хора и наемат чер нилки и представители на ЛБГТQ+-
  • 3 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    15 0 Отговор
    Един дето каза истината се самоуби с няколко изстрела в тила😒😒😒
  • 4 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    9 0 Отговор
    "Инженерът, който свидетелства срещу „Боинг“, е открит мъртъв в САЩ. Той е бил специалист по контрол на качеството на Boeing. Джон Барнет беше открит мъртъв дни след като свидетелства в съдебен процес срещу компанията. Това съобщава Daily Mail.

    Уточнява се, че тялото на 62-годишен мъж е открито в колата му близо до хотел, разположен в Южна Каролина. Твърди се, че Барнет е починал от „саморъчно“ нанесена рана. В момента се води разследване по този факт. "
  • 5 Пътник 13

    4 1 Отговор
    То кой още ползва самолети след толкова много катастрофи в послединте години?
  • 6 Полоний

    6 0 Отговор
    Всяка година има множество катастрофи и сега се сетиха да признават някакви "проблеми"
  • 7 Поръчали са още от тези боклуци

    1 0 Отговор
    Ниско тарифната РАЙНЕАР лети само със скапаните Боинг 737 800 мах! Преди да се качите се молете и кръстете по хиляда пъти!