Last news in Fakti

16 Януари, 2014 10:29 1 792 0

Apple плаща $32,5 млн. компенсации на родители

  • apple-
  • компенсации-
  • деца

Технологичната корпорация, която произвежда iPhone, е в съдебна битка с министерство на правосъдието, което назначи съдебен мониторинг

Apple плаща $32,5 млн. компенсации на родители - 1
Снимка: AP/БTA

Apple беше задължена да изплати $32,5 млн. като компенсация на родители, чиито деца без разрешение са купували мобилни приложения за смартфони, съобщава телевизия Си Би Ес.

Решението беше взето от Федералната комисия за търговия на САЩ, която беше сезирана от десетки жалби на клиенти. Казусите се отнасяха до случаи, при които деца са теглили мобилни приложения, купували са виртуални пари или вещи като храна за дракон или шапка-невидимка, а системата не е искала от тях парола.

Американските медии разкриват, че при някои от случаите родителите ще получат компенсации от няколко хиляди долара.

Експерти отбелязват, че сумата от $32,5 млн. може да изглежда огромна за обикновения американец, но телекомуникационният гигант я изработва за 2 часа от продажбата на джаджи, приложения и виртуални стоки.

Обещанието е всички пострадали от подобни покупки на мобилни приложение от март 2011 г. насам да си получат обратно парите.

„От самото начало, защитата на децата е основен приоритет за App Store. В Apple сме горди, че създадохме златен стандарт за онлайн магазина, който направи App Store сигурно място за клиентите от всички възрасти“, опитаха се да се защитят от гиганта. За целта те са изпратили мейли до 28 млн. клиенти на виртуалния си магазин.

През последните месеци Apple се намира под натиск от правителството на САЩ. Технологичната корпорация, която произвежда iPhone, е в съдебна битка с министерство на правосъдието, което назначи съдебен мониторинг дали компанията спазва законодателството при продажбата на електронни книги.онни книги.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА