Last news in Fakti

3 Април, 2024 09:49 1 729 6

Цената на златото достигна исторически връх

  • злато-
  • цена-
  • борса
Цената на златото достигна исторически връх - 1
Снимка: Shutterstock

Цената на златото по време на търговията на борсата Comex (подразделение на Нюйоркската търговска борса) актуализира историческия си максимум, като се покачи над 2300 USD за тройунция, според данни от платформата за търговия.

Цената на златото по време на търговията достигна нов исторически максимум. Към 22:54 московско време цената на благородния метал е 2300,2 USD за тройунция (+1,23%). Към 22:57 московско време цената на златото се забави до 2298 за унция USD (+1,15%).


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Важното

    19 0 Отговор
    е че концесионните такси за добива му в България са на "историчиско" дъно ....
  • 2 ружа купува от грътска

    5 1 Отговор
    явно къро не я е поръчал . така се вдига цената . логиката е че държавите нямат пари да изкупуват златото . явно не е заради българия . рецесията на фрг и франция също не е причина . хахаха но инфлацията е показател .
  • 3 456

    8 0 Отговор
    Казах ви, че така ще стане. А ще се качва още. Масово държави си теглят златните резерви от ФАЩ и Британия. И още нещо - още преди години /4-5/Сорос започна да купува злато за сметка на американски активи. Който имаше нещо в главата е обърнал.
  • 4 Сигурен знак

    9 0 Отговор
    Че акция борси икономики отиват по дяволите съвсем скоро
  • 5 Боко Праните Гащи

    6 1 Отговор
    Яз сам си добре. А вас съм ви е... с 200
  • 6 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    10 1 Отговор
    Златото е истинската Световна единица❗❗❗ не златото поскъпва, а хартийките губят стойността си ❗❕❗
    Заради това загубиха живота си Садам и Кадафи ‼️ Затова сега Путин е тиран‼️