Last news in Fakti

3 Април, 2024 13:21 1 790 8

Състоянието на всички милиардери в света се оценява на рекордните 14,2 трилиона долара

  • forbes-
  • мириалдери-
  • свят

Броят на милиардерите в света се увеличи през 2023 г. със 141

Състоянието на всички милиардери в света се оценява на рекордните 14,2 трилиона долара - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Броят на милиардерите в света се увеличи през 2023 г. до рекордните 2781, което е 141 повече от 2023 г. Общото им богатство достигна безпрецедентните 14,2 трлн. USD. Това се посочва в 38-ата класация на най-богатите хора в света, публикувана от списание Forbes.

Класацията се оглавява за втора поредна година от френския милиардер Бернар Арно, собственик на групата компании LVMH (Louis Vuitton Moet Hennessy), чието състояние се оценява на 233 млрд. USD. Второто място е заето от ръководителя на Tesla и SpaceX Илон Мъск. Състоянието му се оценява на 195 млрд. USD. Челната тройка затваря изпълнителният директор на Amazon Джеф Безос, чието състояние се оценява на 194 млрд. USD.

Както отбелязва Forbes, ръководителят на компанията Meta (призната за екстремистка в Русия) Марк Зукърбърг е спечелил най-много в парично изражение през 2023 г. Той увеличи състоянието си със 116,2 млрд. USD, до 177 млрд. USD, благодарение на ръста на акциите на корпорацията. Намира се на четвърто място в класацията.

Пето място зае един от създателите на Oracle Corporation Лари Елисън, чието състояние се оценява на 141 млрд. USD.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ама дайте цялата информация де

    5 0 Отговор
    а защо не казвате има ли различни ит евреи в това число богаташи??? и защо трябва да има такива които незнаят как да си изхарчат парите и такива които незнаят дали ше имат пари за храна утре?

    Коментиран от #4, #5

  • 2 Госあ

    7 1 Отговор
    Когато започнем всички да плащаме със социалния си рейтинг и само с лицево разпознаване (вече го има в Поднебесната) тези милиардери ще си останат с едни хартийки в едни офшорки 😉
  • 3 Жмръц

    6 1 Отговор
    Само за свещи да им стигант.
  • 4 Ами това е естествения изкуствен подбор

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "ама дайте цялата информация де":

    Кои има пари ше живее кой нема няма място на планетата..щом нямаш пари значи не си минал ситото поставено от просветените и нямаш място на планетата...
  • 5 Такива дето карат ден за ден

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "ама дайте цялата информация де":

    Означава че са излишни на земята и само хабят въздух и ресурси за жалкото си съществувание и по добре да ги няма......силните на земята са тези с парите
  • 6 Сглобката

    2 0 Отговор
    Мани тия сиромаси,Ние ще ходим по островите...
  • 7 Тома

    2 0 Отговор
    А бати бойко на кое място е
  • 8 Време е!

    4 0 Отговор
    Да се конфискува имането им в полза на борбата с климатичните промени!