Last news in Fakti

12 Април, 2024 11:17 1 408 4

Тръмп с поредно обвинение към Байдън

  • доналд тръмп-
  • джо байдън-
  • инфлация-
  • сащ

Сега действащият президент е изгубил контрол над инфлацията

Тръмп с поредно обвинение към Байдън - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Президентът на САЩ Джо Байдън загуби контрол над икономическата ситуация в страната. „Байдън напълно загуби контрол над инфлацията, тя се върна към необуздани нива“, каза бившият президент на САЩ Доналд Тръмп пред поддръжници в Джорджия.

По-рано Министерството на труда на САЩ публикува данни, показващи, че потребителските цени в САЩ са се повишили с 3,5% на годишна база през март. През февруари тази година тази цифра е била 3,2%, през януари - 3,1%, през декември 2023 г. - 3,4%, през ноември - 3,1%. На месечна база през март потребителските цени са се повишили с 0,4%.

В САЩ инфлацията се забави значително от юни 2022 г., когато достигна 40-годишен връх от 9,1%. Федералният резерв на САЩ, който служи като централна банка на страната, все още не е започнал да намалява основния лихвен процент, който остава 5,25-5,5%. Експерти смятат, че данните на Министерството на търговията за инфлацията най-вероятно няма да позволят на финансовия регулатор да намали процента през първата половина на тази година.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Слаб 2+

    5 4 Отговор
    Още по-бесни старчета.Единия ХаХо ,другия не си помни името даже камо ли,че е президент на нещо си.Вземете го и тоя Путин с вас и скачайте в океана,който го преплува ще е президент на СВЕТА.
  • 2 Реалност

    2 2 Отговор
    Как пък не се намериха от 400 000 000 американци, двама по млади кандидати за Президент на най-мощната страна на света ?!
  • 3 име

    4 1 Отговор
    Байдън е по далаверите, да крадне нещо от Украйна, да гепи кинти за да лобира за някой да му прокарат закон. Това е работил цял живот. Да не говорим че на тая възраст не е в състояние и езика си да овладее, какво остава за инфлацията.
  • 4 мишо

    3 0 Отговор
    Джо е стар бандит изпечен гангстер последният си удар направи в Украйна като измъкнаха със сина си милиони. Джо е велик нищо ,че не си спомня това което е казал преди 20 минути , забравя ,че е Президент но когато си спомня Джо обещава ,че ще направи Америка отново велика. Лошото е ,че последно време много го форсират дават му много газ и той крещи, вика и се заканва.