Last news in Fakti

8 Април, 2014 16:07 1 206 2

Булгартабак платил над 712 млн. данъци

  • булгартабак-
  • печалба

Стабилните позиции на вътрешния пазар гарантират плащанията към бюджета

Над 712 млн. лева данъци за 2013 година внесе в приход на държавния бюджет Булгартабак. Компанията продължава да бъде един от най-значимите данъкоплатци в България, съобщиха от пресслужбата на тютюневия холдинг.

Стабилните позиции на група Булгартабак на вътрешния пазар гарантират плащанията към бюджета по косвени данъци в размер на 691 млн. лв., основната част от които се пада на внесените акцизи - 604 млн. лв., а данъкът върху добавената стойност е почти 88 млн. лв.

Паралелно с нарастването на задграничната дейност, заетостта и печалбата на групата спрямо предишни години, другите данъчни плащания се удвояват спрямо миналата година и възлизат на около 20 млн. лв.

 


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нема Бира

    0 0 Отговор
    И за това че обират парите от името на държавата да ги похвалим ли трябва? Да бяха платили толкова данък печалба че да ги пишете.. Аман от бутафорни имиджови реклами!!!!!
  • 2 мечока

    0 0 Отговор
    А колко хора погуби Булгартъпак? Колко хора са неработоспособни?
    Децата пушат, бременни жени също и тн. Купувайте си качествен тютюн за свиване на цигари, не им пушете катраните !