Last news in Fakti

7 Март, 2016 12:49 2 072 0

„Булгартабак“ с ново ръководство от април

  • булгартабак-
  • общо събрание-
  • акции-
  • акционери

На 31 март се свиква извънредно общо събрание на акционерите на компанията

„Булгартабак“ с ново ръководство от април - 1

„Булгартабак“ ще бъде с ново ръководство от април. Това става ясно от съобщение от Българска фондова борса.

На 31 март се свиква извънредно общо събрание на акционерите на компанията. На него от борда на директорите ще бъдат освободени изпълнителният директор на „Булгартабак“ Венцислав Чолаков, както и досегашният член на борда Миглена Христова.

Очаква се акционерите да подкрепят увеличаването на съвета на директорите от трима на петима. Той ще бъде попълнен от дубайските граждани Шреаз Кишор Фадниз и Рахул Дататрая Нимкар, както и Владимир Жеков и Светлана Мартева, става ясно от съобщение на тютюневия холдинг. Само Радослав Рахнев ще е „старото лице“ от предишното ръководство.

На общото събрание ще бъде избран и нов изпълнителен директор на холдинга.

Новият съвет на директорите ще бъде с мандат от 3 години. Възнаграждението на членовете ще е 2 600 лв. месечно.

Шреаз Кишор Фадниз и Рахул Дататрая Нимкар са служители на дубайската компания TGI Middle East. Тя е една от междинните собственици на австрийската компания BT Invest GMBH, която притежава 79,83% от „Булгартабак холдинг“.

Шреаз Кишор Фадниз и Владимир Жеков в момента са в борда на директорите на „Благоевград БТ“, а Светлана Мартева е в борда на „Благоевград БТ“, „София БТ“, „Плевен Булгартабак“ и „Шумен Табак“.

Булгартабак е един от най-значимите данъкоплатци в България. За 2015 година дружествата от групата са внесли в приход на държавния бюджет около 754 млн. лева.

Пазарният дял на компанията през четвърто тримесечие на 2015 г. се повишава с 0,3% до 31,3%, става ясно от сайта на компанията.

Продуктите на Булгартабак се продават в над 25 страни и на 3 континента. Компанията успешно развива своята международна експанзия през последните 5 години, увеличавайки пазарният си дял на текущи пазари и постигане на нови търговски партньорства в стратегически региони.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА