Last news in Fakti

19 Февруари, 2016 14:57 3 835 8

Пеевски излиза от "Булгартабак"

  • делян пеевски-
  • излиза-
  • булгартабак

Дружеството акционер, чийто мажоритарен собственик съм, продава дяловото си участие, съобщи Делян Пеевски

Пеевски излиза от "Булгартабак" - 1
Снимка: БТА

Делян Пеевски излиза от акционерната собственост на „Булгартабак“. Това съобщи самият той в изявление изпратено до медиите.

Ето и текста на изявлението:

„През последните седмици в медиите зачестиха опитите за умишлено дискредитиране на „Булгартабак“, чрез използване на моето име за отправяне на неистински внушения, свързани с дейността на компанията. Целта на подобни действия е името на „Булгартабак“ да бъде тенденциозно замесено в политически интриги от моите опоненти, което аз категорично не мога да допусна. Не мога да допусна също, негативната кампания да засегне над сто хиляди производители на тютюн, чиито поминък зависи в голяма степен от дейността на „Булгартабак“.

Имайки предвид това, заявявам, че излизам от акционерната собственост на „Булгартабак“, като дружеството акционер, чийто мажоритарен собственик съм, продава дяловото си участие.

„Булгартабак“ е от съществено значение, както за националната икономика, така и за производителите на тютюн в страната, поради което компанията трябва да бъде защитена от всякакъв род посегателства и недобронамерени действия.”


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДракулЯ

    3 0 Отговор
    Вампирите не обичат на светло !
  • 2 некойси

    3 0 Отговор
    Пеевски изглежда е бил посъветван от приятели да мине ъндърграунд. Вероятно следващите му стъпки ще са да излезе от доста други места и да потъне в забвение.
    Много публична карма събра.
    Трябваше да се поучи от старите вълци от БКП, да дърпа конците в сянка без да се излага на показ.

    Коментиран от #6

  • 3 Ник

    2 0 Отговор
    Продаваш дяловете си на кого?
  • 4 Васе

    2 0 Отговор
    Дълго време зад яката му гърбина успяваха да останат скрити много партийни престъпници и масони. Явно примката се затяга вече.
  • 5 рамзес III

    1 0 Отговор
    Ако контрабандата към Турция и другите страни е пресечена за какво му е ?
  • 6 чичо Пенчо

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "некойси":

    Много ТОЧНО попадение!!!
  • 7 ПЪТНИК

    3 0 Отговор
    Този май ще разпродаде всичко и ще си набие камшиците по чужбина.Неговата в Булгаристан е изпята.Най- много да го гръмнат кукловодите в дебелата кратуна.Много бизнесмени като него изядоха калая,пък и то с тая денонощна охрана живот ли е.Сигурна се на.ира вече и от най-малкия шум.Пишете го бегал и то много скоро.
  • 8 Румен Янев

    2 0 Отговор
    А бе защо ни занимавате с такива псевдо-хора без ценности и елементарна култура но .... с пари ????Да правят каквото искат - историята е показвала и показва накъде е пътя им !!!