Last news in Fakti

8 Октомври, 2014 17:14 4 217 10

Дупница и Кюстендил изригнаха: Вземете си Бат`Сали в ЦИК!

  • дупница-
  • кюстендил-
  • протест-
  • цик-
  • бат`сали-
  • александър методиев-
  • дпс

Хората от региона не искат Александър Методиев да ги представлява в парламента, но се опасяват, че с преразпределянето на вота от чужбина това ще се случи

Дупница няма да бъде градът на Бат`Сали“, „Как се става депутат с 0,9% резултат?“, „Вземете си Бат`Сали в ЦИК“, „ЦИК, и вие ли се продадохте?“. Това бяха част от плакатите, които издигнаха десетки дупничани и кюстендилци, пристигнали на протест пред сградата на ЦИК в столицата. Жителите не са съгласни с евентуалното влизане в качеството на техен представител на Александър Методиев, по-известен с прякора си Бат`Сали, в 43-тото Народно събрание от листата на ДПС. Пътуването на недоволните граждани с два автобуса до София е било организирано буквално за броени часове. „Уважете вота!“, скандираше множеството пред входа на Комисията.

Още в сряда кметът на Кюстендил Петър Паунов изпрати гневно писмо, в което ясно се заявява, че градът на Майстора няма да стане града на Бат`Сали, припомня Struma.com. Днес участничка в протеста от Кюстендил призна, че хората са по-спокойни и са дошли да молят ЦИК да преразгледа решението си, въпреки че комисията още не е излязла официално с такова.

„Ако Бат`Сали стане депутат от нашата област, няма да можем да си удържим мъжете“, предупреди тя. Очаква се Методиев да влезе в парламента като депутат от Кюстендил, където е водач на листата на ДПС, макар всъщност да е от Самоков. Хората от региона не искат той да ги представлява, но се опасяват, че, макар да има по-малък брой гласове от необходимия, с преразпределянето на вота от чужбина вероятно ще се случи точно това.

Представител на протестиращите от Дупница влезе в сградата на ЦИК, за да попита членовете как се получават промените в мандатите, след което заяви, че не е получил адекватен отговор и от комисията не са успели да обяснят методиката, по която работят.

На предишните парламентарни избори Александър Методиев – Бат`Сали беше втори в листата на ДПС в София-област и влезе в Народното събрание на мястото на Емил Иванов, който беше назначен за областен управител на София.

След като протестът приключи, участниците в него обясниха, че ще бъдат в стачна готовност и на следващата им акция ще се съберат много повече хора.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незаконни

    1 0 Отговор
    ИЗБОРИТЕ СА НЕЗАКОННИ ,ЗАщОТО В ТЯХ УчАСТВУВА НЕЗАКОННАТА,ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННА ИСЛЯМИСТКА ТЕРОРИСТИчНА ОРГАНИЗАЦИЯ НА ТЕРОРИСТА АХМЕД ДОГАН ПОД ИМЕТО ДПС

    ДПС е антибългарска, противоконституционна и незаконна партия и трябва веднага да бъде забранена и поставена извън закона, а лидерите и подведени под съдебна отговорност за антибългарска дейност и за държавна измяна! ЕТО ФАКТИТЕ:
    КОНСТИТУЦИЯ на Република България.
    Чл. 11. (1) Политическият живот в Република България се основава върху принципа на политическия плурализъм.
    (4) Не могат да се образуват политически партии на етническа, расова или верска основа, както и партии, които си поставят за цел насилствено завземане на държавната власт.
    ТРЯБВА ДА БЪДЕ СЕЗИРАН ЕВРОПАРЛАМЕНТА И ДА БЪДЕ ПОВДИГНАТ ВЪПРОСА ЗА ПРЕМАХВАНЕТО НА ТАЗИ ПАРТИЯ,ЗАЩОТО Е ПРОТИВ ДЪРЖАВНАТА КОНСТИТУЦИЯ.
  • 2 vip

    1 0 Отговор
    ТОЗИ БААТ САЛИ СА Е Е ПИПНАЛ НА СНИМКАТА КАТО ДЕДО КОЛЕДА
  • 3 Стажанта

    1 0 Отговор
    Егати м...лу, все едно е брат близнак на Евгени Минчев!Дуру-Дуру!
  • 4 Vasik Atanasova

    1 0 Отговор
    АСЪЛ М...Л
  • 5 Танас

    1 0 Отговор
    Като не гласуват по 60% от хората, Бат Сали и министър-председател ще стане! А се видя, че е много предприемчив. В Самоков беше направил "частно енерго" - незаконно се е захванал за електрическата мрежа, снабдява гетото с краден ток и им взема по 20 лева на ръка.... Даваха го по по "Господари на ефира". Чиста работа! Смятайте какво прави, когато е в парламента!!!
  • 6 Манол

    1 0 Отговор
    Циркът в Булгаристан е пълен...
  • 7 Мразещ паразити

    1 0 Отговор
    За лопата плаче тоя...
  • 8 бат ати сали

    0 0 Отговор
    ше го чакаме да се отчете....
  • 9 аааа

    1 0 Отговор
    В една нормална държава тоя ще е на път за затвора не за парламента.

    Трябва да командироват малко съдии от ЕС за 2-3г барабар с прокурорите и може да се оправим !!!
  • 10 Йорданов

    0 0 Отговор
    Трябва,ако ги вземат в парламента да го прекръстят на -Е.АТЕ САЛИ.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове