Last news in Fakti

11 Февруари, 2015 12:10 999 5

Реформаторите: "Атака" и БСП показаха антибългарската си същност

  • реформаторския блок-
  • декларация-
  • нато-
  • бсп-
  • "атака"-
  • териториална цялост

България да декларира твърда позиция, че ще спазва всичките си ангажименти като пълноправен член на НАТО, настояват от РБ

Реформаторите: "Атака" и БСП показаха антибългарската си същност - 1
Найден Зеленогорски. Снимка: БТА

От Реформаторския блок са изключително разтревожени от разрастващата се дейност на дестабилизиращи фактори, които разпалват страхове и омраза в българското общество, за да обслужат чужди интереси.  

„България е пълноценен член на НАТО и изцяло разчита на неговите структури и организация за защита на своите граници и териториална цялост. Всяко манипулиране на общественото мнение с настройване срещу Северноатлантическия пакт и неговите защитни функции създава огромни рискове срещу националната сигурност на страната ни и е злонамерен опит да бъде пречупена ефективността на Пакта през разколебаване на позициите на един от членовете“, казва се в официалната декларация на формацията във връзка с изявленията на определени политици и опасения, разпалвани в общественото пространство. Тя бе представена в парламента от съпредседателя на РБ Найден Зеленогорски.

В този изключително тежък международен момент Народното събрание на Република България е длъжно да заеме смела и отговорна позиция, защитавайки по най-силен и безкомпромисен начин националните интереси на страната и сигурността на гражданите.

Опитите на „Атака“ и БСП да застанат срещу тази единствено националноотговорна позиция и да обслужат чужди интереси ясно показва тяхната антибългарска и антиевропейска същност. Не можеш да твърдиш, че си част от Европа и нейните ценности и в същото време да подкрепяш разпалване на регионални конфликти избиване на мирно население, казва се в документа.

По този повод Реформаторският блок настоява НС на Република България категорично да подкрепи усилията и мерките за ангажиране на съюзниците от НАТО, партньорите от ЕС и страните, с които България е сключила международни договори, за гарантиране на националната сигурност на България, при пълното зачитане на суверенитета и законите на страната и на целите и принципите на ООН.

Народното събрание и изпълнителната власт, в постоянен диалог, да продължат да работят за гарантиране на сигурността на страната чрез използване на механизмите и инструменти на НАТО и на Европейския съюз, настояват от РБ. Те също така искат България да декларира твърда позиция, че ще спазва всичките си ангажименти като пълноправен член на Североатлантическия пакт.

Убедени сме, че е необходимо постигането на широк обществен консенсус  за установяване на мир и стабилност в Европа и в целия свят, завършва декларацията на реформаторите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пророка

    0 0 Отговор
    Р.Б. вече сте на РъБъ.
  • 2 999

    0 0 Отговор
    Подлога и лъжец, я тоя да ми обясни защо след като Гърция беше в НАТО и Турция си взе половината остров Кипър защо не се намеси защо тогава нямаше сепаратисти и сега в половината Кипър се веят Турски знамена. При НАТО защитата е като при скъсан презерватив.
  • 3 onq s konq

    0 0 Отговор
    Много е екстремно когато руски подлоги каэват на европейски настроените хора "подлоги".От една страна Европа ни налива в икономиката милиарди чреэ еврофондовете,от друга страна Русия охотно ни продава най-скъпия гаэ в света,иэполэвайки географското ни положение и нерешителност.И от тук следва логичното решение да эагърбим първите и да се прегърнем крепко с "братушките".Не эа друго...А ПРОСТО НА ИНАТ:)

    Коментиран от #4

  • 4 Бай хой

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    Грешка конярю. Европа не налива в България а ИЗТОЧВА милииарди.

    И тези деформатори са натресени от американското посолство във властта за да извършват предателства спрямо Българският Народ.
  • 5 кака мара

    0 0 Отговор
    това са ибрикчийте и рубладжийте така че никой не е очаквал нещо друго от тия нац предатели
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове