Last news in Fakti

26 Септември, 2015 13:15 1 560 0

БСП откри предизборните си кампаниите си във Варна, Видин и Чирпан

  • бсп-
  • предизборни-
  • кампании-
  • варна-
  • видин-
  • чирпан

„Ние сме единствената партия, която знае в кой момент какво решение да вземе, загърбвайки често собствените си интереси и виждания. На Варна не й подхождат кредити, а икономика. Няма ли икономика, няма ли работни места, няма как да коментираме здравеопазване и всякакви социални дейности. Икономиката е ключът към развитието на нашия град”. С тези думи водачът на листата на БСП-Варна Борислав Гуцанов се обърна към стотиците хора при откриване на предизборната кампания на социалистите в града. Той каза още, че БСП е единствената партия, устояла на времето,  която с доброто, лошото, възходите и паденията, дава най-много на обществото.

„След като държавата не иска да развива икономиката, БСП-Варна ще го направи на местно ниво, за да покаже добрия модел, новия модел на управление и на града, и на държавата. БСП - Варна работи за реалното развитие на икономиката във Варна”, допълни Гуцанов. Той подчерта, че Варна не може да продължава да създава само високообразовани емигранти и покани на сцената независимия кандидат за кмет на града, подкрепен от социалистите, проф. Анелия Клисарова. „Това е човекът, който се съгласи да поеме тази огромна отговорност да застане пред Вас, пред цяла Варна, със своята готовност да промени града и да промени философията на управление, защото е сигурна, че така не може да се продължава”, обясни водачът на листата на БСП.

„Заедно сме и можем заедно да променим Варна. Заедно сме силни, защото искаме по-добрия живот за града си. Убедени сме, защото го можем. Крайно време е да спрем спиралата на регресия надолу. Стига толкова затъване и отчаяние. Варна не го заслужава. Не бива градът ни да остане само в спомените ни със своята красота и слава. Варна трябва да живее сега, за да я има и утре”, каза под бурните аплодисменти на варненци Клисарова. Думите й бяха подкрепени от адмирал Петър Петров, който е от гражданската квота в листата за кандидатите за общински съветници на партията. „С вярата, че ако се обединим, можем да имаме и кмет, и администрация, които да работят за гражданите на Варна. Любовта ми към всички варненци ми дава силата и увереността, че заедно можем да успеем”, изтъкна той.

От БСП се включваме в местните избори във Видин, за да ги спечелим и да предложим за хората и общината справедливост и солидарност, да предложим друга политика, обърната към обикновения човек, политика, която да спре загиването на града и на селата ни”, заяви народният представител от БСП Филип Попов при откриването на предизборната кампания на БСП във Видин. Стартът бе даден със специално видеообръщение на председателя на БСП Михаил Миков, което бе излъчено пред събралите се във Филхармонията стотици видинчани.  Филип Попов представи кандидатите за кмет на общината инж. Людмил Димитров, пълната листа от 37 кандидати за общински съветници и 19 кандидати за кметове на кметства.

„Ние направихме промяната в нашата партия и разрешихме проблем, наслагван с години. Едни казват, че сме закъснели, други казват, че не е било сега времето, но най-важното е, че истинските социалисти са окрилени от тази промяна, която ни позволява да стъпим на здрава основа”, коментира Попов по повод на сваленото политическо доверие от доскорошния общински председател на БСП, който впоследствие се самоизключи от партията. „Промяната в партията ни позволи и нещо друго - да издигнем кандидатурите на чисти и неопетнени хора, на хора, знаещи и можещи, на  хора с опит, но и на млади, изпълнени с ентусиазъм и желание за работа”, каза още народният представител.

Кандидатът за кмет инж. Димитров подписа обръщение към видинчани, в което заявява, че като представители на Българската социалистическа партия той и кандидатите за общински съветници предлагат друга политика за хората и общината, справедливост и солидарност, прозрачност и отчетност в харченето на общинските пари, без  зависимости от корпоративни и частни интереси. Кандидатът за общински съветник Зоя Василева, която преди три месеца получи званието  „Магистър-фармацевт на годината”, заяви, че във Видин БСП ще получи подкрепата на Демократичния съюз на жените.

Моделът на развитие на община Чирпан трябва да се представи на българските граждани. Кметът Кичка Петкова доказа, че не само инфраструктурата може да е единствен приоритет за едно управление, а и грижата за хората и добре стопанисваната община”. Това заяви зам.-председателят на БСП и народен представител от левицата Драгомир Стойнев по време на откриването на кампанията на партията за местни избори`2015 в музейния комплекс „Яворов”. „За БСП кметът на Чирпан е гордост, едва ли има кмет, който да се похвали с такъв отчет за изпълнени ангажименти към най-малките и до най-възрастните в общината”, подчерта Стойнев и изрази недоумение от отхвърленото от опозицията кметско предложение за безплатно ползване на детски градини. „И в момента се готви геноцид в образованието, после се чудим защо младите хора напускат родината ни. За да спрем тези действия на управляващите в страната, трябва да победим на изборите на 25-ти октомври”, призова Стойнев.

„БСП отива на изборите с високо вдигната глава в Чирпан, защото облика и визията на общината се промениха”, категорични бяха хората, дошли на събитието, за да поздравят кмета Петкова и да й благодарят за свършеното. „Политиката ни през тези 4 години беше социално ориентирана. За първи път живеещите в малките населени места разбраха, че има кой да реши и най-тежките им проблеми. Запазихме и ремонтирахме болницата, социалния патронаж, осигурихме топъл обяд за над 200 души, осъществихме над 20 проекта, обновихме паркове, площадки, изградихме фитнес зали, игрища, асфалтирахме непроходими пътища дълги години”, с вълнение Петкова направи равносметка на мандата и пое нови социални ангажименти към гражданите, като им благодари на свой ред. По думите й и най-тежкият проблем се разрешава в общината – безработицата. Създадените благоприятни условия за инвестиции ще дадат много скоро резултати и нови работни места. Само до месеци на територията на община Чирпан ще бъдат изградени оранжерии за производство на зеленчуци, ще бъде открит цех за слънчогледов шрот, завод с нова леярна, изграждане на нова пречиствателна станция и др.

За успешно реализираните общински политики Петкова и екипът й получиха поздравления и от областния лидер на БСП Васил Самарски и зам.-председателят на Парламентарната комисия по труда, социалната и демографската политика Георги Гьоков. Бяха представени кандидатите за общински съветници и кметове на населени места. Най-младият кандидат Господин Ангелов увери, че хората в листата имат силите и възможностите да реализират програмата за управление в следващия мандат.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове