Last news in Fakti

20 Февруари, 2016 11:21 17 766 34

Гарелов: Всички правят груба грешка с Гърция

  • гърция-
  • блокада-
  • гарелов

Не е работа на транспортния министър да ходи по границата и да говори глупости, смята журналистът

„Не е работа на транспортния министър да ходи по границата и да говори глупости. Той само усложнява взаимоотношенията ни с Гърция. Всички, включително и медиите, правят груба грешка, говорейки за това, че гърците са пияни, играят сиртаки, нямали държава. Една от основните причини това да се случва на границата е липсата на добри отношения между България и Гърция”, заяви пред Нова телевизия журналистът Иван Гарелов. 

Според него министър-председателят трябва да се заеме персонално с този проблем. По думите му е нужен пряк диалог с гръцкия премиер, а не разговори по телефона.
 
„Смятам, че европейските институции също са в дълг за решаването на тази криза. Гръцкият посланик трябва да бъде извикан и да му бъде поставен въпросът. Това е един от дипломатическите начини да се окаже натиск на гръцката страна”, на мнение е Милен Керемедчиев, бивш зам.-министър на външните работи.
 
Според него обаче в момента Европейската комисия е една от най-слабите, откакто съществува ЕС, а Юнкер води политика „на вдигнатите ръце”. 
 
„Гърция е много по-малко наранена икономически от тази блокада, отколкото е България и държавите от ЕС, през които минава този коридор. Гръцките превозвачи имат възможност чрез фериботи през Италия да си изнасят продукцията и нямат никакъв проблем с това”, заяви Керемедчиев.
 
„Трябва да се намери незабавно решение, защото проблемът от чисто икономически вече се превръща в хуманитарен”, заяви от своя страна Мирослав Найденов, председател на Съюза за стопанска инициатива.
 
Междувременно на пункта „Кулата” продължава да има километрична опашка от камиони. Един от шофьорите разказа, че е там от вторник вечерта. Той пътува от Австрия за Гърция. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жоро

    4 1 Отговор
    И какво трябва да направим според Гарелов? Да търпим гърците всяка година да ни затварят границата. Като са тръгнали да си рушат държавата защо да рушат и съседните държави? Като не щеш мира, на ти секира- така е казал хан Крум на императора Никифор навремето.

    Коментиран от #18

  • 2 стига бе

    3 1 Отговор
    Вие разбрахте ли какво иска да каже Гарелов? Аз не! Всички знаят да дават акъл, а никой не се заема да свърши работата. Затова сме все от страната на булката.
  • 3 вътю

    4 1 Отговор
    Е какво да показват? Каквото застанало пред камерите такова са показали. Едни брадясали, пиещи вино и мастика около скарите. И какъв морал трябва да имаш когато около теб, благодарение на това, че си блокирал пътищата, мръзнат и гладуват хиляди, деца, жени и мъже ти да пиеш и да плюскаш, че и на хоро да те избива. Абе Гарелов, може ли целия свят да греши, само гърците да са прави? Явно гинко-билобата не ти помага-опитай с Простенал.
  • 4 onq s konq

    6 1 Отговор
    Тоя човек явно има някаква гръцка жилка родословието си,знае перфектно гръцки,но...да се изказва че министърът "говорел глупости" на границата при родните ни шофьори чакащи със седмици,да призовава за "разбиране" на гърците при положение че БГ губи МИЛИОНИ от ситуацията,да дава напътствия на министър-председателя Борисов за "пряк диалог" с Ципрас, за съдействие,след като ББ ЯСНО И ТОЧНО ПРЕДАДЕ ОТГОВОРА МУ ЧЕ "НЕ Е В СЪСТОЯНИЕ ДА НАПРАВИ НИЩО ПО ВЪПРОСА И СИТУАЦИЯТА Е ИЗВЪН КОНТРОЛ,след като европейски висши политици официално констатират че ГЪРЦИЯ Е С НЕФУНКЦИОНИРАЩО ПРАВИТЕЛСТВО В МОМЕНТА...Както и да е- никога човек не е късно да стане за резил:)
  • 5 Танев

    6 0 Отговор
    Ако България не бе унищожила търговския си флот, нашите превозвачи, вместо Солун и Пирея, щяхя дя използуват Варна или Бургас. Голяма част от жп транспорта, също щеше да бъде натоварен и нямаше да има такива големи загуби. Ама, кухите СДСарски глави немогат да мислят, алчни и невероятно ограничени.
  • 6 стига бе

    2 1 Отговор
    А не е ли по-добре, напаво президента да вземе да отскочи до Белия дом? Той и без друго няма кой знае каква работа. Хем да пият по едно кафе с Обама, хем да се видят, че то, с тая Сирия и тая ИД, няма кога да го сторят. Нали живеем в глобален свят, ей така, по махленски. А иначе, ето какво казва един петрички адвокат завърнал се от Гърция.
    http://www.blitz.bg/news/article/394244
  • 7 киро

    5 1 Отговор
    Абе ИЗГОРЕЛОВ ти да не си птицата Феникс бе !? Я си излей едначаша ледена вода на главата и не говори глупости !!!!!!
  • 8 гарелка

    5 1 Отговор
    Гарелов сякаш е закърмен в тая гнусна Гърция, гнусна, заради лицемерния народ обитаващ полуострова. Тоя Гарелов всеки път само демонстрира огромната си симпатия към Гърция, все ни ги защитава и какво ли още не. Дали е възможно толкова да му е промит мозъка, че да не разбира колко са двулични, лицемерни, мързеливи и отвратителни като нация тия хора. Та с това са известни по цял свят от край време. А сега да ни обяснява така и така, вместо да защитава българските интереси. Поне да замълчи и не се излага!
  • 9 Toko

    3 1 Отговор
    Прочетох коментарите по долу-никой нищо не е разбрал!!!Прав е човека,че Боко трябва да удари по масата,както обича да удря конкуренцията на аверчетата си Каратиста и Пашата Трябва лична среща с главния козар,а не сладки приказки по телефона!!!

    Коментиран от #10

  • 10 Чачук

    2 1 Отговор

    До коментар #9 от "Toko":

    Токо,те не могат да разберат нищо защото ,,матрияла,, от който са направени е некачествен.Но ББ лесно се разбира с такива,демек простия с простаците намира лесно общ език.Сега с тая контраблокада ще цака единствено нас,какво от това че сме българския народ.Пука му,че му дреме на к.ра.
  • 11 sspp

    4 1 Отговор
    Тоя Гарелов да не е на договор при мал.ките? Защо все ние да прекланяме глави и от нас да мине? Сложете му забрана да се показва по медиите! Предлагам да се съберем да влезем пеша и да ги натупаме с юмруци и да се приключва!
  • 12 123455

    0 3 Отговор
    Гръцки к..ви/пак ще ни завъртят/,
    а парите на германците никога няма да ги върнат.
  • 13 Волен Сидеров

    0 3 Отговор
    да обявим война на гърция,така ще има от европейските пари и за нашите управници и всичко ще се оправи щом гърците на превземат -ще падне едно охи ,едно сиртаки-голяма държава сме с големи управници-ура
  • 14 ха ха

    2 1 Отговор
    Няма да може да си пече...... на плажо у Елада летото.
    Пък може да е прелетял и да е тропал киртаки с грецките тираджии със хомо услуги!

    Коментиран от #15

  • 15 Капота

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "ха ха":

    Да, сигурно има къще някъде близко до границата и вижда че ще му скапат лятото
  • 16 Nazi

    2 1 Отговор
    На тоя политически ренегат Гарелов мога да му кажа само да си пие узото и да шляпа сиртаки,а да не се бърка в отношения, които не са му ясни.Аман от византииски мекерета в България.
  • 17 Илия

    2 3 Отговор
    Не сте прави Гарелов е велик журналист и разбира много повече , от който и да било гербаджия сложен за министър. И все пак е прав гърците да го отсвирят на границата . Уважавам всеки човек дръзнал да протестира. Гърците знаят как и къде да го правят и кога най- вече. Слез по малко от месец почват работа на полето и затова го правят сега и то на границата . ако е вътре в страната никой няма да им удовлетвори исканията и желанията . Затова тук да им обърнат внимание от цяла Европа. Ние сме стадо овци и не протестираме затова бачкаме за нищожни заплати и мизерни работни места.
  • 18 Илия

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "Жоро":

    "Да си рушат държавата"- приятел гърците не рушат нищо те знаят как да я опазят и едновременно с това да живеят като истински византийци. Що се отнася до нашата държава , тя отдавна е разрушена. А дано станем като гърците и тяхната Гърция.
  • 19 ез

    1 2 Отговор
    Много тъп е тоя народ български! Напълно си заслужава това, което му се случва!!!
  • 20 курис тъпанаридис

    2 1 Отговор
    Гърците за разлика от нас знаят как да си отстояват исканията.А ние сме много велики а даже и това не можем.Жалко много жалко.
  • 21 опсмопсус

    1 4 Отговор
    Проблема на булгарите!!!
    Кланят се на всички съседи, не и на България.
    Тоя гарелов от комунистическо време се гърчее, предателя му, прави се на грък и сега!
    Бойко турците прегръща, Доган руснаците.Волен също.
    Никой политик не милее за България!
    Затова сме на тоя хал, затова и ги е страх от задължителното гласуване!

    Коментиран от #29

  • 22 опсмопсус

    2 3 Отговор
    гарелчо не говори глупости.Борисов веднага да затвори границата с Гърция за да спрем бежанците.Да се разположат гранични войски, армията и полицият и всички бежанци обратно в гърция.
    Да видим тогава кой стачкува.
    АМА БГ ПОЛИТИЦИТЕ СА КАТО ЛЕКИ ЖЕНИ, ДАВАТ НА ТОЯ ДЕТО ПЛАЩА!
    СРАМ ЗА 1300г. ИСТОРИЯ!
  • 23 бълхарин

    0 2 Отговор
    И така ли се отстояват искания, като се блокират пътища? Политиците са проблема - шетат си на акъла договарят се бе да питат народа, народа плаща техните маскарии. Ами като искат промяна да си разстрелят политиците, а не да блокират бизнеса работници! Ако сме искали добър живот щяхме да избием маскарите, които заемат постове и да си оправим законите и живота. След като не искат хората да живеем по правилните закони да не се сърдят другиму! Виновни са фермерите блокирали пътищата! Нямат право да спират движението, зарадаи политиците и техните им дивотии! Все пак производствот търговия закъсва и то не само техните, а и наши и други транзитни. Решението е просто - жандармерията да нарита и фермзерите и правителството, да ги вкара заедно в ареста и бой бой бой докато на всичките и министри и фермери не им посинеят задниците! После да им раздаде кафе и бонбони и докато не си оправят политиката нема излизане..! А в това време да се отвори пътят и потока да си транзитира! Аз така бих постъпил без значение в коя държава. Щото от боклуци на разни постове, и тук и другаде, народите са във война и ад. И все по-зле става. Сега е момента гръцките ченгета да арестуват политиците и фермерите и да им съдерат трбибуквията от бой, след което да ги оставят заедно в ареста да си дискутират политиката - искания - давания! И ако до 1 седмица не са се разбрали, да ги напердашат пак! Докато се разберат! Ето така се прави! Ала, защо не го прави никой? ??????????????????????????????????????????????????????
  • 24 lock

    0 1 Отговор
    продължавайте да ходите там на море!
  • 25 Иракли Иракли

    1 1 Отговор
    До днес за мен ИВАН ГАРЕЛОВ беше авторитет!.....След днес,той е предател и явно голяма част от живота му е в Гърция!...........Ей,ГАРЕЛОВ,я покажи с какво българския народ се е подиграл с Гърците,както ти го изяви!живей си в Гърция и не се връщай в България!.........Комунистическо л..но!Твоята книга ще се използва за таолетна хартия от .............

    Коментиран от #33

  • 26 Иракли Иракли

    0 0 Отговор
    Изнасяните коментари от "ИРАКЛИ"са регистрирани и носасят атговорност!
  • 27 Гост

    0 0 Отговор
    Гарелов досега не съм го чул да каже нещо хубаво за България или нещо лошо за гърците- все те са прави, а ний криви. Що не вземе първо да се скрие от медиите и после да си хвърли българския паспорт.
  • 28 Vasik Atanasova

    0 1 Отговор
    ГАРЕЛОВ Е ПОДЛОГА
    ОТ ЕДНО ВРЕМЕ
    НА ТЕЗИ 15 ЧОВЕКА КОИТО СА ЗАТВОРИЛИ ГРАНИЦАТА ИМ ТРЯБВА
    ЕДИН ХУБАВ БОЙ АМА С РИТНИЦИ И ТУПАЛКИ И АЙДЕ ПО КЪЩИТЕ
    НА БЪЛГАРИТЕ ИМ ПИСНА ДА ГИ ПОДИГРАВАТ
    ТОЧНО СА ПИЯНИЦИ И СМОТАНЯЦИ ГЪРЦИТЕ
    ЗАЩО НЕ ЗАТВАРЯТ ДРУГИ ГРАНИЦИ А ВСЕ БЪЛГАРСКАТА
    ЗА МЕЗЕ НИ ВЗЕМАХА
    СЕГА ПО ПРАЗНИЦИТЕ ЗА ВЕЛИК ДЕН И ГЪРЦИТЕ СА РЕЗЕРВИРАЛИ ТУКА ХОТЕЛИ ПЪЛНО Е
    А СЕГА И НИЕ ДА ИМ ЗАТВОРИМ ГРАНИЦИТЕ КОНТРА ФАЛ

    Коментиран от #32

  • 29 честно

    0 3 Отговор

    До коментар #21 от "опсмопсус":

    Много е трудно в този Хищен свят без Приятел или Приятелски народ Проблема е когато започнеш К..ВЕНСКИ да ги ПРЕДАВАШ и ДА МИНАВАШ ОТ ЕДИНИЯ В ДРУГИЯ ЛАГЕР
  • 30 999

    0 2 Отговор
    Нали искахте демокрация ето ви я сега какво ревете. Терористите минават свободно и незаконно границата ни а нормалните хора не, и животните са с повече права от нас те също минават свободно.
  • 31 Атила

    0 0 Отговор
    Гърцките фермери не постъпват никак правилно спрямо България, я защо не затворят границите с Турция или Италия !?!?!
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 чичо Пенчо

    1 0 Отговор

    До коментар #25 от "Иракли Иракли":

    Гарелов говори и действа КАТО АГЕНТ НА 6-ТО, КАКЪВТО И Е ВСЪЩНОСТ !!! Така, че съвсем не може да му се вярва !!
  • 34 Айвар

    0 0 Отговор
    Многу добро. Секакви коментари има тука. Ние Балканците треба да мислиме како обиктновени луѓе, а не како политичари. Да сме обединети од хумана идеи, а не од некакви проблеми. Балканците сме едно, запомнете го. Додека не го разбереме, нема да сме добро.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове