1 323 7

КАТ излиза на пътя заради катастрофите

11 човека загинаха при 7 тежки пътни инцидента в страната само за 3 дни

Стефанаки Йоанис

59 произшествия с 11 загинали и 81 ранени, от които 10 с опасност за живота белязаха последните три дни от изминалата седмица. Най-много пътни инциденти настъпиха на територията на ОДМВР – Пловдив (15), Варна (8) и София (6), съобщават от пресцентъра на МВР.

Само за три дни на територията на областите Благоевград, Силистра, Разград и София в 7 тежки пътни инцидента загинаха петима водачи, петима пътници и един пешеходец. По-голяма част от седемте произшествия бяха допуснати извън населени места (5). В 4 от 7-те случая водачите на моторни превозни средства катастрофираха сами, трима от тях загинаха и беше причинена смъртта на трима пътници.

Единият от катастрофиралите и загубили живота си водачи е неправоспособен и едва на 19 г., другият е на 75 г. , като при инцидента бе отнет живота на 45-годишен чужд гражданин, извършвал маневра с управлявания от него велосипед.

Двама водачи на мотоциклети и пътник са сред жертвите на тежките катастрофи, а 27-годишен младеж с 2,88 промила алкохол в кръвта блъсна с автомобила си пешеходка, която на път за болницата почина. Шест от седемте тежки произшествия настъпиха в светлата част на деня, три от тях между 12 и 16 часа.

От началото на юни до 25 юли 2016 г. на територията на страната са настъпили 1302 тежки пътни инцидента със 112 загинали и 1667 ранени.

Органите на пътна полиция засилиха контрола над всички участници в пътното движение. Усилени са полицейските проверки по направленията София – Стара Загора – Бургас; София – Велико Търново – Варна; Калотина – София – Дупница – Кулата; Варна – Слънчев бряг – Бургас – Царево; Русе – Велико Търново – Капитан Андреево.

Контролът, включително и с технически средства за видеозаснемане продължава през цялото лято и е насочен не само към водачите на леки и товарни автомобили и автобуси, но и към управляващите двуколесни превозни средства – велосипеди, мотопеди и мотоциклети, към пешеходците и към водачите на трактори и селскостопански машини, които нерядко предизвикват сериозни затруднения за движението. Полицаите ще подпомагат и транзитното преминаване на чуждите граждани.

 

България

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Тошибиян
  Отговор
  1 17:02  25.07.16
  Кат са се настървили за рекет още повече хахаха кат трябва да се закрие също и дай това са силно корупциони инстанции и с нищо не помагат на движението а само се възползват от човешките грешки и скубат пари
 • простотия
  Отговор
  2 17:11  25.07.16
  Някой виждал ли е нещо като КАТ в Лондон и въоще в Англия!
 • Никито Иванов
  Отговор
  3 17:22  25.07.16
  досега де бяхте бре !?
 • чочо
  Отговор
  4 18:27  25.07.16
  То всеки втори случай със смърт е на неправоспособен,което крещи в лицето на полицията,че не им пука нито от глоби,нито от санкции!Най удачно е да се приема това ,като тежко преестъпление против личността ,защото тези хора стават убийци на пътя...затвор и отнемане на превозното средство независимо,че не е негово.Все пак този който му го е предоставил да си носи и той някаква отговорност.Как е в чужбина.Ами застраховката е на човека,не на автомобила и така като направиш едно такова нещо после плащаш не солено ами прясол...пример в Англия може да стигне до над 8 000 паунда ако си като онези с по над 10-20 нарушения за година две!!!
 • гост
  Отговор
  5 19:09  25.07.16
  Мисля, че нямат там КАТ и това няма да оправи нещата. като видят КАТ и да намалят, после си го наваксват екшънмените и уомъните... мисля, че трябва друг начин на превъзпитание на шофьорите и той се нарича практически тест при катастрофа. Това трябва да се приложи като част от изпита на всеки кандидат водач на мПС, включително за всяка категория с макетен модел подсилен със специални колани и уякчена конструкция. теста да бъде, засилване до 50 км в час и сблъсък в стена, като за омекчаване да се използуват бусови гуми или някакъв специален батут, който да омечкава и поема удара...за да не се контузи вътре изпитвания. когато се тества реална катастрофа сблъсък, все нещичко ще остане като опит в тиквата на натискащите газта.... и когато види на пътя препятствие може да си спомни какво може да стане? А за добавка преди теста, нека се прожектират филм, с разпарчосани на части катастрофирали шофьори и смачканите тенекии, карантии и кръвта вероятно ще се набият в тикватоа на всеки водач на мПС... Аз мисля, че това ще оскъпи изпита с не повече от 20-30 лева, но пък ще е толкова ефективно, че ще спаси много животи. защото винаги, когато някой реши да изпреварва рисково ще си спомни карантиите от филма....това ще го мотивира или да намали или да преглътне слюнката си.... Но никой не иска да го въведе? чудно? японците отдавна щяха да го приложат, ония са по иновациите... А местните Ганьовци не мърдат от феодалният комунистофашистки строй и така ще си измрем от Ганьовщина. КАТ няма да оправи нещата, най-много да глоби някой и да посъберат тен и ухапване от комари катаджиите на пътя.
 • БайХуй
  Отговор
  6 19:47  25.07.16
  А до сега под кои сенки спяха бе?! Или пак са гладни и жадни.... пригответе 50 и 100 в едри банкноти!
 • ревизор
  Отговор
  7 21:15  25.07.16
  ха-ха сега ли се сетиха къде им е работното местото

Напиши коментар:


Публикувай