809 2

Започват ремонтите на стария участък от АМ „Марица“

При изграждането й не е използван полимермодифициран битум и на места са се образували коловози от интензивния тежкотоварен трафик и високите летни температури

Снимка: АПИ
Снимка: АПИ
Анжелина Димитрова

От днес започват локални ремонти на лявото платно в стария участък от автомагистрала „Марица“ между Харманли и Любимец, която е в експлоатация от 2010 г., съобщиха от АПИ.

При изграждането й не е използван полимермодифициран битум и на места са се образували коловози от интензивния тежкотоварен трафик и високите летни температури.

Очаква се ремонтите да продължат до края на седмицата. Те ще се извършат без отбиване на движението. Необходимо е шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост, спазвайки пътната сигнализация.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA, интернет страницата на АПИ – www.api.bg, lima.api.bg и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.

София / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • гост
  Отговор
  1 13:18  26.07.16
  След 6г основен ремонт на магистрала и това с пари на данъкоплатеца? Защо е пусната магистралата щом не отговаря на изискването, защо фирмата не поема разходите и ремонта за собствена сметка? Нямат ли гаранция тези пътища? Или са като всяка друга държавна поръчка веднага след монтажа се сключва договор за поддръжка, за която се плаща отделно, макар че в реалния свят всеки нов продукт има гаранция по закон. На пътищата по-малко от 8-10г и то за повърхностния слой не е реално, за конструктивни проблеми както са по новата част на АМ Марица с многобройните пропадания и кърпежи си е чиста проба некадърност и измама. Бойко пусна съоръжение, което не бе и на 90% завършено и беше опасно за движение, сега вече пропадна и няма и километър без кръпка, а е на една година. Докога да живеем така?
 • ГЕРБ равно на ГРОБ
  Отговор
  2 22:29  26.07.16
  Къв ремонт, ве, ГРОБаджии прости. Едно време като не е имало полимермодифициран битум да не би да са се нагъвали магистралите!? А ремонт на Тракия от Чирпан до Ямбол кога ще правите?! Ако нещо струва един милион, ГРОбаджиите по документи го правят за поне 3-4 милиона, понякога даже и за 6-7, а качеството на изпълнението е като за макс. 500 хил. Няма лошо че правят магистрали, не сме бедни да не можем да си ги позволим, ама само крадат и асфалтират с камъчета, дето циганите плюят по тях за да са черни и да си мислите че има асфалт. Отделно и пари се спестяват от трамбоването на основите и материалите за тях.

Напиши коментар:


Публикувай