1 422 6

Рокери искат по-сурови наказания за шофьори, които не пазят мотористите

Преглед на печата

Рокери искат по-сурови наказания за шофьори, които не пазят мотористите
Снимка: АП/БТА
Анжелина Димитрова

Десетки мотористи се събраха пред Съдебната палата в София. Исканията им са за ефективно наказание за шофьорите, които предизвикват катастрофи с мотоциклетисти, пише в. "Труд". Недоволството им е насочено най-вече към гастарбайтерите, които прибирайки се от западна Европа в посока Турция, през последните дни причиниха няколко катастрофи. Семейство мотористи загинаха в района на Драгоман в неделя когато уморен водач заспал на волана. Рокерите поискаха да присъстват в залата, където ще се решава каква да е мярката за неотклонение на причинилия на катастрофата. Според мотористите подобни инциденти има и трябва им да се сложи край. Те смятат, че не е редно хора пътуващи хиляди километри без почивка да стават причина за смъртта на мотористи на пътя.

Докато извергът я изнасилвал, Мария докопала отнякъде нож да се защити

18-годишната Мария Гиздева от Стара Загора, която е обвинена в умишлено убийство на 62-годишния Богдан Динев, е действала при неизбежна самоотбрана. Това каза пред в. “24 часа” адвокатът на момичето Валентин Димитров. “Докато извергът, аз така го наричам, я насилвал, тя е докопала отнякъде нож и се е опитала да се защити. Преди това той я подмамил да отиде в дома му и заключил вратата на стаята”, продължи Димитров. “Мария не трябваше и толкова време да остане в ареста”, твърди адвокат Димитров.  По думите му Мария е много наивно момиче. Раснала в бедно семейство без баща. Отличничка от Търговската гимназия, това лято започнала работа като сервитьорка в местно заведение, за да помогне финансово на семейството си. Там вероятно се запознала с Богдан Динев, известен в Стара Загора и като Боньо Фаса. Адвокат Валентин Димитров твърди, че “стажът” на Богдан в затвора бил цели 27 години. А той го познава добре, защото се е изправял срещу него и в ролята си на полицай, какъвто бил, преди да напусне системата на МВР и да стане адвокат.

Безработните младежи намаляха с 14500

Безработните млади хора до 29-годишна възраст намаляха с 14500 (над 26%) към края на първото полугодие спрямо същия период на 2015-а съобщиха от Агенцията по заетостта, пише в. "Монитор". Данните са били представени по време на заседание на Координационния съвет за изпълнение и мониторинг на Националния план за изпълнение на Европейската гаранция за младежта 2014-2020 г. Делът на безработните младежи от общия брой регистрирани в бюрата по труда също намалява. През периода януари-юни 2016 г. той е бил 13,2%, спрямо 15.2% за същото шестмесечие на 2015 г. През първото полугодие на тази година средномесечният брой на безработните младежи до 29 г. е бил 40 690.

ГЕРБ назначи контрольори на дружества без конкурс

За непрозрачен начин за назначаване на контрольори на две търговски общински дружества и на няколко лечебни заведения в София алармираха вчера общинските съветници от БСП, пише в. "Дума". Лявата съветничка Милка Христова сигнализира, че над 20 контрольори са избрани без публичен подбор, а на съветниците е предоставен само списък с имена за гласуване. Не е ясно какви са тези хора, нямаме никакви данни за тях, а те имат важната задача да следят финансовите показатели на дружествата, заяви Христова. Тя припомни, че в момента всеки, който има висше образование и 5-годишен стаж в която и да е област, може да стане контрольор.

Попова дарява 300 тома книги на президентството

Вицепрезидентът Маргарита Попова обяви, че дарява 300 тома книги на библиотеката в президентската институция. Това заяви тя по време на дискусията на в. "Стандарт", дала начало на вота в кампанията "Чудесата на България" в Асеновград. Именно вицепрезидентът даде старт на гласуването, което през тази година ще избира най-добрите атракции в пет категории - съкровища, туристическа атракция, археологически открития, манастири и музеи. Ако няма човешки капитал, този свят ще загине. Затова и духовността и запазване на националната ни идентичност е от изключително значение. Това обяви Попова, обяснявайки жеста си с дарението на книги.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Goro Lafchi
  Отговор
  1 07:36  29.07.16
  А бибибки не искат ли?
 • бббббб
  Отговор
  2 07:50  29.07.16
  Всички с мотори са нагли до безобразие.Винаги да се прередят и набутат между колите в задръстванията.И никакви правила на изпреварване от ляво - от дясно ,а ако могат и от горе ще те изпреварят .А,ти си длъжен да ги пазиш!!! Да осъдят и Всевишния ,че не ги пази и постоянно отлепват по някой от някое дърво по пътищата. карайки с 200-300км.
 • Johny
  Отговор
  3 08:54  29.07.16
  Мотористите трябва да започнат да се пазят сами, ако те не го правят, няма кой да ги пази.
 • Моторетката
  Отговор
  4 08:56  29.07.16
  Как да опазиш някой, който сам не се пази? Редовно гледам как карат по велоалейте в София. Никакво пазене за тия. Закона за тях е същия. Като искат да се правят на мъже, да си носят последствията. Никой не ги е качил на сила върху мотора и не ги кара да кават с 200 по осевата линия. Няма да се хвърлям по канафките, за да им правя път.
 • Трифонов
  Отговор
  5 12:13  29.07.16
  Абсолютно споделям мнения 1, 2, 3 и 4. Мотористите са участници в движението, управляващи пътни, моторни превозни средства. За тях не са и не би било правилно да се установяват по-различни правила за движение от тези, на които следва да се подчиняват водачите на останалите пътни превозни средства. Ето защо, отговорността за един или друг инцидент, в който участва моторист, следва да се преценява изцяло в зависимост от конкретните нарушения на ЗДвП и ПП на ЗДвП, които всеки от водачите е извършил. Обсоятелството, че поради спецификите на мотора, като превозно средство, неговият водач е по-уязвим при инцидент, в сравнение с водачите на останалите участници в движението, е нещо, с което трябва да се съобразяват предимно мотоциклетистите. Ако те възнамеряват да карат НЕПРЕКЪСНАТО и БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЕ, както всъщност правят, с превишена най-малко два пъти, скорост, да нарушават ВИНАГИ правилата за изпреварване и предимство, а ние просто да сме длъжни да се съобразяваме с това, че като ги блъснем с двутонния си джип, в повечето случаи те умират... да им кажа - не сте познали!!!
 • МАК
  Отговор
  6 11:28  31.07.16
  Хайде за наглите мотористи да важи тази статия а не за шофьорите на коли!много пъти тези ненормалници са ме поставяли във много опасни ситуаций никаква толерантност към тях закона е за всички!!!!

Напиши коментар:


Публикувай