Last news in Fakti

31 Юли, 2016 15:01 2 904 11

Саботаж на Бузлуджа. Подаден е сигнал до прокуратурата

  • бузлуджа-
  • саботаж-
  • опозиция-
  • прокуратурата-
  • сигнал-
  • корнелия нинова-
  • бсп-
  • излъчване-
  • нинова

БСП ще се съобрази с мнението на партията за избора на кандидат-президент

Саботаж на Бузлуджа. Подаден е сигнал до прокуратурата - 1
Снимка БТА

БСП ще се съобрази с мнението на партията когато избира своя кандидат за президент. Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова на пресконференция в централата на партията.

Тя обясни, че БСП е по-силна след проведения събор на Бузлуджа. „Показват го и няколко социологически проучвания”, каза още председателят на БСП. Тя припомни, че е поела партията едва преди 2 месеца с ангажимент, че ще я изведе към победа на парламентарни избори и за това няма да се кандидатира за президент.

„Ще се съобразявам само с едно мнение - това на партията. Търсим одобрението на лявото и прогресивното. Кандидати ще бъдат обсъдени на 14 август”, заяви още Корнелия Нинова.

Повод проваленото отразяване на събора на левицата, Нинова заяви: „Подадохме сигнал до Главна прокуратура за това, което се случи вчера на Бузлуджа - ние и телевизията, с която имахме договор за пряко излъчване.“

Тя обясни, че от 10:30 до 11:00 часа телевизията е излъчвала пряко и без проблем всичко, което се случва на върха. В 11:00 часа, когато е започвала официалната част на събитието, е бил прекъснат сигналът.

„Направихме всичко възможно да бъде прехвърлено прякото предаване през друга телевизия. Веднага след нейното започване и този сигнал беше прекъснат. Видяхме се принудени да използваме техниката на БНТ. 10 мин. след като те започнаха беше изключена и сателитната връзка на БНТ“, допълни Нинова.

По нейните думи на мероприятието е имало най-модерната и сериозна техника, както и изключително добри професионални екипи и инженери.

„Смятаме, и така са определили от телевизията в жалбата си до прокуратурата, че това беше саботаж на Националния събор на БСП и левицата“, подчерта председателят на БСП.

По нейните думи не се знае кой е саботирал сигнала и очаква прокуратурата да направи своето разследване.

„Допускаме, че това може да бъде направено от хора с достатъчно възможности в държавата. Да изключиш на три телевизии сигналите и сателит, да прекъснеш пряко излъчване, го определяме като тежка цензура срещу опозицията“, каза още тя. Според нея това е посегателство срещу свободата на словото.

„Г-н Борисов, ако сте Вие, това е недопустимо – да посегнете върху свободата на словото, срещу опозицията и най-голямото й национално събитие и показва само едно – притеснение от това, което щеше да се види на Бузлуджа“, коментира Нинова.

Тя обясни, че са проведени разговори с много инженери и техници и всички са казали, че за първи път им се случва подобно нещо. „За първи път и в историята на БНТ се случва това. Искаме прокуратурата да каже кой се опитва да скрие гласа на опозицията“, категорична е лидерът на социалистите.

Корнелия Нинова благодари на тези над 55 000, които са присъствали на събора, както и на всички в страната, които подкрепят БСП. „Благодаря и на всички служби, които бяха ангажирани, за перфектната организация. Направихте невъзможното, за да протече съборът добре и да я има тази енергия там“, заключи тя.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    2 1 Отговор
    Комунягите бесни,че бат Бойко маскиран и екипиран с лозарска ножица нарязал кабелите на няколко ТВ-та и да лишил целокупния бълг. народ да гледа и слуша протяжения вой на червената пасмина срещу петолъчката-несравнимо по стряскащ от вой на вълча глутница срещу месечина!

    Коментиран от #2, #4, #6

  • 2 незнайко

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    Добре казано. Има логика в разсъжденията Ви.
  • 3 Курнелия Н

    1 0 Отговор
    Тая жена, откакто пое ръководството на баба 100 лета, й се случват все излагащи я неща: Фалшиви сведения от Фонд земеделие, прекъсване на бузлуджанските изстъпления ... Какво още следва? Може би шут?! Шут на ръководенето, шут и на партиятя!
  • 4 Сори

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    Иди да се прегледаш..Може да ти няма нищо...Бате ти Бойко от кои комуняги е ...ОТ КОМУНЯГИТЕ МУТРИ- някога контингента на детска педагогическа стая ..Утайката на комунягите..Обслужващия персонал на комунягите.....Бегом на лекар че жегите ти действат много зле на първосигналната нервна система...

    Коментиран от #7

  • 5 капитен

    1 0 Отговор
    мн ме е яд !ПУ ,да не мога да ги гледам!Ама верно не мога да ги гледам!
  • 6 УУУУУУУ

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    Има си хас Тиквата да се озори с ножица да реже кабели ...Та той има армия от платени копои които да му вършат мръсната работа..като митинги , купувачи на гласове , фалшивикатори на изборни резултати , клакьори в сайтовете като КОНЯ и неговите преименувания...Много е ясно че той има пръст в тази работа ...При всяка мръсотия в България ...ШЕРШЕ ЛА ФЕМ ..пардон ..ШЕРШЕ ЛА ТИКВАТА....
  • 7 onq s konq

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "Сори":

    Хората се променят драги!Така както преди ББ е бил едно а сега е друго,така и ти преди си бил "соросоид",ама си залитнал по комунягите и ти е останало само прякорчето "Сори":)Между другото за втори път ме пращаш на лекар,ама и дума не обелваш да платиш прегледа?!

    Коментиран от #8

  • 8 Сори

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "onq s konq":

    Много си прав че хората се променят ...Дай на мутрата власт и си гледай сеира...
  • 9 Хоста

    1 0 Отговор
    Сега Курнелия трябва да сгъне и безименния пръст, и ще види хората какво ще направят на изборите , за нея и нейната партийка.
  • 10 :P Онзи

    1 0 Отговор
    Разберете, моля ви, откъде тази кака си купува тревата! И аз искам такава!!!
  • 11 Сори

    1 0 Отговор
    БСП ще се съобрази с мнението на партията.....не разбрах какво се има на предвид...БСП и ПАРТИЯТА ...две различни неща ли са ...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове