1 773 3

Рокерски протест пред Съдебната палата (ВИДЕО)

Протестиращите обсипаха с жълти стотинки стълбите на Съдебната палата

Рокерски протест пред Съдебната палата (ВИДЕО)
Снимки Факти.бг
Андрей Симеонов

Стотици мотористи се събраха пред Съдебната палата в София. Движението пред сградата е напълно блокирано. Преминават само трамваите с помощта на полицията, която е в извънредно засилен състав.

Рокерите протестират срещу пускането под домашен арест на турския гражданин Фарук Бекташ, който на 24 юли причини смъртта на българските граждани Бойко Бойков и Таня Бойкова, при управление на МПС. Веднага след като мярката му бе променена, той изчезна.

Цветан Гергов от Sofia Riders, които са организатори на протеста, заяви пред Факти.бг, че няма да се откажат докато Фарук Бекташ не бъде върнат в ареста и съден.

„Извън конкретния случай, подчерта Гергов, трябва да се направи така от компетентните институции, че да не се случват подобни неща в бъдеще.“

По думите му, в държавата е нужно да има правила , които трябва да се спазват.

Към 19:30 ч. протестът протича мирно и без инциденти, въпреки че част от протестиращите започнаха да хвърлят жълти стотинки по стълбите на Съдебната палата.

Събралите се рокери започнаха да скандират „Мафия“ и освиркаха Съдебната палата.

Очаквайте скоро интервю с Цветан Гергов.Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Пиф
  Отговор
  1 21:27  09.08.16
  За скандирането и лозунга са напълно прави.... но за стотинките нот - сумата не би накарала нито един магистрат да се наведе и да ги събере...ония биха се навели за пухкава бала петдесеттачки, но едва ли за жълти стинки? Всъщност мнението си за Съдебната палата, повечето депутати и кой ли не от властта, повече не бих изразил в коментар, защото ще ме вземат за вманиачен плювач, а не е така - като помисля за тях и ме боли глава... Човека, когото са освободили е бил за осъдителна присъда и излежаването и, понеже е постъпил гаменски и арогантно, а и е сторил най-тежко престъпление! Но тук Правосъдието е някак си враждебно на справеливи присъди не веднъж. за законодателите да не говорим - там често се узаконява открита гавра с правосъдие.
 • Пиф
  Отговор
  2 21:35  09.08.16
  Рокери, виновни са законодателите - те гласуват противоречиви и пълни с възможности за освобождаване на престъпника под различни предлози, за да захлебят и авокатите от това... така, че ако искате правосъдие, това в България може да се случи само по един начин - бой с каските по тиквите и на законодатели и на магистрати освободдили престъпници! Тогава тиквите им ще узреят от мъдрост и ще спазват Закона и ще оправят Закона както е редно. Сеге кърпузите на раменете им не са доузрели да раждат законите, от това Правосъддието страда понеже пуска престъпниците в изблик на християнска любов и състраддание, от което в Брюксел пляскат възхитено на нашите евроглобалисти и им кихат поощрителни телеграми - предполагам.... От което заплатите им се вдигат на служителите. Ако обаче някой правосъден си бе позволил да тикне за 20 години блъсналият хората воддач на МПС с висока скорост, тогава няма да има бонуси и няма да се отчетат като европейско демократични магистрати... абе нема един генерал да подпали манерките на законодателите с трасиращи и познай тогава какъв купон ще е? ама нема като Кубрат на постовете бе? то затова я нема и България. тук е бълхаро-юдо-ромали-тюрко-евро-соросоидна супа, не чакай нищо добро от такива законодатели!
 • Вълк
  Отговор
  3 08:09  10.08.16
  Подкрепям братята рокери!Затвор за гнусния турчин и по тежка присъда заради отвратителното му деяние и бягството му от правосъдие!Това е отвратителна държава в щатите или в някоя от нормалните държави по света дали щеше да се измъкне така?!Съболезнования към близките на пострадалите.

Напиши коментар:


Публикувай