1 900 1

Легендарни автокрадци остават в ареста

Легендарни автокрадци остават в ареста
Стефанаки Йоанис

Чавдар Омайски - Капитана и Димитър Георгиев - Митко Горнобански остават окончателно в ареста, реши Софийският градски съд.

Двата бяха спипани на втори август, докато крадат опел в кв. Лагера в София.

При задържането Омайски ударил полицай, а Горнобански предложил 1000 лв на друг униформен.

"Зле съм здравословно, не мога да стоя в килията", обясни Омайски пред съда.

От 2012 г той имал психиатрични проблеми и затова се чувствал некомфортно в затворени пространства. Митко Горнобански пък се зачуди защо полицаите го обвиняват в предлагане на 1000 лева подкуп, като той имал по-малко пари в себе си.

Съдът обаче бе категоричен, че двамата могат а извършат и друго престъпление и отказа да ги пусне под домашен арест, за каквато мярка молеха двамата.

Заради богатото крими досие на Омайски, който има предишна присъда за кражба на кола, както и осъждания за закана с убийство и принуда съдът го прати зад решетките. За постоянно в ареста ще е и аверът му Горнобанския, който му помогнал да задигнат Opelа по време на изпитателен срок на условна присъда също за кражба на автомобил. В двамата е бил намерен набор от инструменти за разбиване на коли.

Чавдар Омайски - Капитана е известен като един от лидерите на крадците на автомобили у нас. Той е от знаковия контингент по линия кражби на автомобили, които тормозят столицата от 20 години, а първите му регистрации са от началото на 90-те години.

Има множество криминални прояви и с висящи дела. Върти „бизнес“ и като посредник във връщането срещу откуп на откраднати автомобили в София. Също така доставя техника и организира кражбите. Неговият специалитет са коли от марките: Toyota, Opel, BMW Х5 и Х6.

През 2011 г. Капитана е задържан и за това, че пребил и заплашил с убийство жена си.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • иван грозни
    Отговор
    1 12:18  11.08.16
    Легенди...?? Тъпи престъпници.

Напиши коментар:


Публикувай