1 292 1

Двойно скочил напливът на мигранти в Бургаска област

В момента Бургаска област е критична по отношение на нелегалната миграция

Снимка: Gramofona.com
Снимка: Gramofona.com

11 групи, с общо 220 нелегални мигранти са спрени вчера и не им е позволено да влязат в България от Турция. В момента Бургаска област е критична по отношение на нелегалната миграция, обяви на извънреден брифинг главният секретар на МВР гл. комисар Георги Костов. Това съобщи Gramofona.com.

Заради изострената ситуация започва нова специализирана операция. Нови 150 жандармеристи са командировани по границата. В понеделник пристигат и първите служители по линия на ФРОНТЕКС, които ще помагат на българските гранични.

Униформените от партньорските държави идват и със специализирана техника и оборудване, допълни директорът на ГД Гранична полиция Антонио Иванов. Започва изграждането и на допълнителни КПП-та на територията на областта. 1858 са заловените от началото на август мигранти, опитали да влязат в страната.

От началото на годината осуетените опити са почти 30 хил. МВР отчита двойно увеличение на натиска. Ако през юни и юли средно на ден за залавяни около 100 човека, то сега за денонощие те вече са 200. През лятото обстановката се изостря традиционно, защото напливът в Бургаска област се увеличава и заради туризма.

Това пък от своя страна затруднява работата на проверяващите, допълни още гл. комисар Георги Костов. Средец, Малко Търново и Резово са най-критичните места. Там проблемът се задълбочава и заради липсващата ограда по границата. Уверението е, че съоръжението трябва да бъде готово до края на годината.

Бургас / България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • булгаслия
    Отговор
    1 22:07  13.08.16
    е как нема да скочи?хубав град,хубави хора основоположници на патриотизма в булгаристан

Напиши коментар:


Публикувай