1 148 1

На дневен ред е оставката на Румяна Бъчварова

Калина Петрова

Грандиозният скандал, при който МВР възложи на каналджия да превозва имигранти, не може да бъде потушен само с оставките на ръководителите на ГД „Гранична полиция“ и поредната показна акция на Лъвов мост. Това се казва в позиция на Атанас Мерджанов, народен представител от ПГ на БСП Лява България и член на вътрешната комисия на НС.

Нееднократно ние, депутатите от опозицията, но също журналисти, граждани и експерти, сме алармирали за съмнения за покровителство над канали за трафик на хора. Самият отстранен главен комисар Антонио Ангелов само преди няколко месеца обяви на всеослушание, че в Гранична полиция има „къртици“. Премиерът вчера ли разбра за проблемите там? А на министъра защо трябваше да й бъде нареждано да направи нещо подразбиращо се? Най-вероятно, защото именно тя назначи главен комисар Ангелов през април 2015 г. По всички правила на политическата отговорност премиерът би трябвало да настоява за напускането на министъра, а не на шефа на дирекцията.

Оставката на Румяна Бъчварова е на дневен ред от дълго време и инатлъкът на Борисов да констатира очевидния й провал става опасен. Увеличеният натиск на границите, ефектите от връщането на големи групи имигранти от Сърбия и периодичните заплахи на Турция към Европейския съюз, не могат да бъдат преодолени с паникьосани изявления и PR-акции. България има остра нужда от компетентен министър на вътрешните работи. Истински, а не фигурант!

    

София / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • nene
    Отговор
    1 11:28  16.08.16
    Г-н, Мерджанов, та Вие сте и представител на комисията в НС. Та нима от високо не се знае, че прекарването на имигранти е много доходоносен бизнес и ако не се протежира от много високо ниво то той бил дори невъзможен. Но явно по принципа проба грешка както действа досега Борисов и тука се чака да стане издънка и някоя пионка да го отнесе независимо , че е очевадно царят е гол. Но да знае и Борисов това заиграване с цигани и емигранти няма да донесе нищо хубаво за България ако изобщо му пука за България на др. Борисов. Та той е на тука има тука нема още независимо , че циганите я зарязаха тази игра отдавна.

Напиши коментар:


Публикувай