914 0

Проверки на НАП и по Северното Черноморие

Стефанаки Йоанис

Между 2 и 5 пъти по-високи обороти след проверки на НАП по Северното Черноморие. Близо 1600 обекта по Северното ни Черноморие са проверени от данъчните инспектори през първите две седмици на август и в резултат отчитаните обороти са се увеличили между 2 и 5 пъти. Това съобщават от регионалната дирекция на НАП във Варна.

Нарушения вече се откриват при всеки шести проверяван обект, за разлика от началото на проверките, когато във всеки втори обект данъчните се натъкваха на неиздаване на касови бележки и укриване на оборот. По време на проверките са съставени 235 акта, като 201 от тях са за неиздаване на касов бон и разлика в касовата наличност.

Само за две седмици инспекторите са открили седем обекта, които осъществяват дейността си без касов апарат, за което на търговците ще бъдат наложени санкции в размер до 10 000 лева.

През същия период публичните изпълнители от НАП - Варна са внесли в бюджета 16 900 лева. Започват повторни проверки на търговците, които имат съставени актове за неиздаване на касови бонове. При установяване на нови нарушения, обектите ще бъдат запечатвани.

България


Напиши коментар:


Публикувай